preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 2046
Ovaj tjedan: 718
Danas: 80
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku
Autor: Marija Deanković, 22. 10. 2018.

Učenici volonteri Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu kao skupina pod nazivom EKBŠ-ŠBB-KBB sudjelovali su u međunarodnom volonterskom projektu "72 sata bez kompromisa". Hrvatska se u projekt kao 10. članica uključila 2014. godine inicijativom u Splitu nakon čega broj gradova raste te je u projekt danas uključeno devet gradova i jedna općina.


U našem se gradu kao 10. odredištu u domovini po prvi puta organizira volonterski maraton od 18. do 21. listopada 2018. godine. 18. listopada uvečer sudionicima su podijeljene volonterske majice i odredišta aktivnosti dok opis poslova, bez kompromisa, prihvaćaju dolazeći na dogovoreno odredište gdje će prihvatiti i provesti aktivnost koja ih zatekne. Glavna poruka ovogodišnjeg projekta je: Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku. Upravo su to naši učenici učinili u jutro 19. listopada došavši u ustanovu Zlatni Cekin u sklopu koje je i vrtić Cekin. Opis poslova sadržavao je: čišćenje okoliša, sakupljanje lišća, uređivanje ZOO prostora, bojanje lukova za cvijeće, klupa i sprava na dječjem igralištu. Zajedno s učenicima klasične gimnazije raspodijeljeni u skupine prionuli su poslu. Domaćin fra Ilija Jerković naglasio je, dok se zahvaljivao mladima na učinjenom, uz objed i sladoled, kako njihova dobrota pomaže korisnicima da se osjećaju ugodno, dobrodošlo i da im nestaje strah dok prilaze njihovoj ustanovi uživajući u lijepo uređenom i oplemenjenom okolišu.                

Sutradan, 20. listopada, učenice su prionule na bojanje i čišćenje životnog prostora starijem i nemoćnom bračnom paru u potrebi. Ovaj pothvat bio je i zahtjevan i emotivan no učenice su ga uz veliku pomoć dobrih suradnika SKAC-a savladale. Zaštitnu opremu, alat i materijale smo dobili na korištenje dobrotom brojnih donatora. “Nerijetko tražimo izazove u krivim stvarima i avanturu očekujemo na pogrešnim mjestima. Ovim projektom želimo potaknuti mlade da prihvate izazov volontiranja, za promjenu koja kreće od njih, a daje doprinos promjeni društva, općina, gradova pa tako i cijele Hrvatske", svjedoče organizatori projekta u Hrvatskoj - Studentski katolički centar. Voditeljice ove aktivnosti za Ekonomsko-birotehničku školu, prof. Antonija Stvorić i vjeroučiteljica Mihaela Maričević, vidjele su Što Bi Bilo - Kad Bi Bilo dok su učenici bez kompromisa, brzo i učinkovito, snažno i neopisivo srčano učinili i više od očekivanog. U ovom volonterskom maratonu sudjelovalo je oko 3000 mladih, 99 u našem gradu. Ponosimo se s 23 vrijednih volontera Ekonomsko-birotehničke škole.

Mihaela Maričević, vjeroučiteljica

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju