preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 2490
Ovaj tjedan: 2069
Danas: 101
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
STEP Afrika!
Autor: Marija Deanković, 16. 5. 2019.

U razdoblju od 6. do 10. svibnja 2019. godine petero učenika naše škole sudjelovalo je u kampu Step Afrika! u Koprivnici, kojega je za učenike iz različitih gradova iz Hrvatske organiziralo Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.


U ponedjeljak, 6. svibnja  2019. godine, petero učenika naše škole (Iris Ivančić, Magdalena Cvitković i Nikolina Trepšić, Davor Barukčić i Arian Kovačević) zaputilo se u Koprivnicu u pratnji nastavnice Marine Bradić radi sudjelovanja u kampu mladih Step Afrika! kojega je organiziralo Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Cilj ovoga kampa bio je polaznike naučiti što je step, ali na afrički način. Step je izvorni američki ples, a nastao je u bratstvima i sestrinstvima američkih sveučilišta, a njegovi plesni pokreti mogu se vidjeti u svakom suvremenom plesu. Uz sve to, rad u kampu stavlja naglasak na timski rad i toleranciju. Umjetnici iz američke plesne skupine Step Afrika! rade s mladima diljem SAD-a i svijeta, a svim prisutnim učenicima su približili tradiciju svoga života. Imali smo treninge 4 dana, a petoga dana, 10. svibnja 2019., imali smo završnu priredbu pred publikom u sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici.

Prvih nekoliko dana treninzi su bili dosta iscrpljujući i naporni, ali zajedničkim radom na završnoj priredbi smo uspjeli publiku ostaviti bez daha. Sve je to popratilo i nekoliko hrvatskih televizijskih kuća, a ističemo Novu tv za koju su neki od nas dali i intervju.

Zahvaljujemo Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu što su nas pozvali da sudjelujemo u ovome kampu, ravnatelju Mati Čaklovcu što nam je omogućio odlazak te profesorici Mirti Kos Kolobarić zbog koje smo dobili priliku sudjelovati u ovome kampu.

Ples s takvom skupinom, koja nastupa i na Broadwayu, druženje s vršnjacima iz ostalih hrvatskih gradova i prekrasna završna priredba čine ovo jedinstvenim i nezaboravnim iskustvom.

Davor Barukčić i Arian Kovačević, 2.e

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju