preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 2490
Ovaj tjedan: 2069
Danas: 101
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Simulacija službenih sastanaka
Autor: Marija Deanković, 3. 6. 2019.

Učenici 2. e razreda u petak, 31. svibnja 2019. godine pod nastavom engleskog jezika imali su simulaciju službenih sastanaka. Način na koji se vode sastanci, sudjeluje u njima te vodi zapisnik dio su strukovnoga engleskog jezika. Učenici moraju koristiti određene izraze kako bi mogli izraziti svoje mišljenje, zatražiti riječ ili pristojno prekinuti nekoga dok govori, izraziti svoje slaganje ili neslaganje s osobama koje sudjeluju u sastanku i provjeriti jesu li dobro razumjeli svoje sugovornike.


Sastanci će jednoga dana biti dijelom svakodnevnog poslovnog života naših učenika. Stoga je bitno da budu spremni za to. Učenici 2.e razreda su pokazali da su i više nego spremni.

Radili su u dvije skupine, a svaka je imala drugačiju temu. Jedna skupina je održala sastanak u kojemu su trebali odlučiti hoće li se dozvoliti gradnja nove benzinske postaje na autocesti. Zainteresirane strane bile su: investitor, vlasnici zemljišta koji žele ili ne žele prodati svoju zemlju, predstavnik udruge za zaštitu životinja, predstavnik gradske vlasti, stanovnik obližnjega sela.

Druga je skupina morala tijekom sastanka odlučiti hoće li se dozvoliti izgradnja trgovačkog centra na brodskom Korzu, na mjestu gdje je današnja „Vesna“. Sudionici su bili investitor, građani, vlasnici okolnih butika, vlasnik poslovnog prostora, predstavnik gradske vlasti.

Učenici su pokazali odlične vještine kritičkoga mišljenja, pregovaranja i dogovaranja. Neki su čak  ponijeli i kravate kako bi se što bolje „odradili“ svoju ulogu u sastanku. Svaka čast učenicima na odlično odrađenom zadatku.

Autorica članka i fotografija:
Prof. Mirta Kos Kolobarić
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju