preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Nacionalna oznaka kvalitete za tri eTwinningova projekta škole

Autor: Ivana Opačak, 18. 9. 2020.

Opravdali smo status eTwinningove škole (koji smo stekli u travnju 2020.) i u ovoj školskoj godini borit ćemo se da isti zadržimo! Našoj su školi dodijeljena tri nacionalna priznanja, odnosno Nacionalna oznaka kvalitete za tri prošlogodišnja eTwinningova projekta – Don’t Throw & Pollute – Reuse, Cro EPAS Together i Common European Legends.

Ovih dana na e-adrese nastavnika eTwinnera stižu rezultati natječaja za Nacionalnu oznaku kvalitete Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) za prošlogodišnje eTwinningove projekte (rok za podnošenje prijava bio je 31. srpnja 2020.). Kao i na početku prošle školske godine, imamo razloga za slavlje! Našoj su školi dodijeljena tri nacionalna priznanja, odnosno Nacionalna oznaka kvalitete za tri prošlogodišnja eTwinningova projekta – međunarodne projekte Don’t Throw & Pollute – Reuse i Common European Legends te nacionalni projekt Cro EPAS Together.

O nagrađenim međunarodnim projektima već smo pisali na školskoj mrežnoj stranici. O projektu Don’t Throw & Pollute – Reuse možete pročitati OVDJE. Na OVOJ POVEZNICI saznajte detalje provedbe projekta Common European Legends. U videoradu koji slijedi, a kojega su zajedno izradile prof. Marija Brkić (SŠ Konjščina) i prof. Ivana Opačak (autorice i koordinatorice projekta) predstavljamo i naše Cro EPAS Together  aktivnosti…

Kako stoji u pisanome obrazloženju Agencije, "tijekom provedbe eTwinningovih projekata korištene su pedagoške inovacije. Projekti su integrirani u kurikulum škole. Suradnja i komunikacija među partnerskim školama kvalitetno je ostvarena. Tijekom provedbe projekata korišten je niz digitalnih alata. Rezultati projekata i diseminacija kvalitetno su predstavljeni u TwinSpace-u, odgojno-obrazovnoj ustanovi, lokalnoj i (inter)nacionalnoj zajednici. Zadani ciljevi su ostvareni, a osobita pažnja dana je sigurnosti na internetu. Rezultati evaluacije vidljivi su i analizirani u Twinspaceu. Učenici su aktivno uključeni u korištenje Twinspace-a." 

Profesorica Ivana Opačak, koordinatorica projekata, silno je ponosna na učenike sudionike koji su, promičući međusektorsku, međuškolsku (inter)nacionalnu suradnju (ambasadora EP-a), održivi razvoj, europsku građansku pismenost, jezičnu i kulturno-povijesnu baštinu te aktivno (europsko) građanstvo (tijekom COVID-19 pandemije), ponovno dokazali kako predani rad donosi vrsne rezultate. "Oznaka kvalitete konkretno je priznanje učiteljima i školama za visoku razinu rada na eTwinningovim aktivnostima. Za učenike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za škole je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini." (AMPEU)

Učenici, članovi eTwinningovih timova (najvećim dijelom članovi školskoga EPAS programa i učenici 3.e razreda), zaslužena će priznanja primiti u Tjednu cjeloživotnoga učenja, a eTwinningovi projekti naše škole, projektne aktivnosti i rezultati bit će predstavljeni tijekom Dana Erasmusa u našoj školi.

Iskrene čestitke svim sudionicima projekata i dobitnicima nacionalnih priznanja!
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju