preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 2490
Ovaj tjedan: 2069
Danas: 101
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europska nagrada za eTwinning projekt Every Vote Counts
Autor: Marija Deanković, 18. 4. 2019.

Učenici naše škole, s prof. Opačak, uredili su pano u predvorju škole kako bi predstavili rezultate rada na eTwinning projektu Every Vote Counts koji je prošloga tjedna osvojio europsku nagradu. Početak je to aktivnosti u travnju i svibnju kojima će se (punoljetne) učenike škole podsjetiti na važnost promišljanja o svome pravu, ali i građanskoj dužnosti - glasati na predstojećim europskim izborima.


Projekt Every Vote Counts uključuje izradu dvaju videoradova u sklopu (inter)nacionalne kampanje #OvajPutGlasam, Tricider debatu europskih partnera iz Njemačke, Belgije, Italije i Hrvatske na temu Zašto bi mladi trebali glasati... i Kako potaknuti mlade da glasaju na predstojećim europskim izborima, diseminaciju aktivnosti debatnoga kluba i mobilnosti učenica naše škole te izradu promidžbenih materijala za europske izbore. Na panou su izloženi radovi učenika - naših i europskih eTwinnera s jasnom porukom: Europa je velika obitelj... i svaki glas je važan! 

Projekt je prošloga tjedna, temeljem projektne  prijave eTwinning partnerice iz Njemačke, odabran kao jedan od 23 pobjednička projekta europskoga natjecanja i, prema službenoj obavijesti organizacije European Movement Germany i njemačke nacionalne agencije za podršku eTwinning projektima, u tjednima koji slijede možemo očekivati službene potvrde za učenike i nagradu. Projekt je trenutno u diseminacijskoj i evaluacijskoj fazi, a predložen je i hrvatskoj agenciji za dodjelu nacionalne oznake kvalitete. (Ne sumnjamo da će istu i dobiti jer, podsjetimo, ovaj je projekt bio platforma za nastajanje drugoga, većega - EU4mE&U - koji je u ožujku proglašen najuspješnijim hrvatskim projektom za mlade s europskom dimenzijom.)

Ivana Opačak, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju