preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Europska nagrada za eTwinning projekt Every Vote Counts

Autor: Marija Deanković, 18. 4. 2019.

Učenici naše škole, s prof. Opačak, uredili su pano u predvorju škole kako bi predstavili rezultate rada na eTwinning projektu Every Vote Counts koji je prošloga tjedna osvojio europsku nagradu. Početak je to aktivnosti u travnju i svibnju kojima će se (punoljetne) učenike škole podsjetiti na važnost promišljanja o svome pravu, ali i građanskoj dužnosti - glasati na predstojećim europskim izborima.

Projekt Every Vote Counts uključuje izradu dvaju videoradova u sklopu (inter)nacionalne kampanje #OvajPutGlasam, Tricider debatu europskih partnera iz Njemačke, Belgije, Italije i Hrvatske na temu Zašto bi mladi trebali glasati... i Kako potaknuti mlade da glasaju na predstojećim europskim izborima, diseminaciju aktivnosti debatnoga kluba i mobilnosti učenica naše škole te izradu promidžbenih materijala za europske izbore. Na panou su izloženi radovi učenika - naših i europskih eTwinnera s jasnom porukom: Europa je velika obitelj... i svaki glas je važan! 

Projekt je prošloga tjedna, temeljem projektne  prijave eTwinning partnerice iz Njemačke, odabran kao jedan od 23 pobjednička projekta europskoga natjecanja i, prema službenoj obavijesti organizacije European Movement Germany i njemačke nacionalne agencije za podršku eTwinning projektima, u tjednima koji slijede možemo očekivati službene potvrde za učenike i nagradu. Projekt je trenutno u diseminacijskoj i evaluacijskoj fazi, a predložen je i hrvatskoj agenciji za dodjelu nacionalne oznake kvalitete. (Ne sumnjamo da će istu i dobiti jer, podsjetimo, ovaj je projekt bio platforma za nastajanje drugoga, većega - EU4mE&U - koji je u ožujku proglašen najuspješnijim hrvatskim projektom za mlade s europskom dimenzijom.)

Ivana Opačak, prof.

 
 
Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

 
Obavijesti
 
Brošura EBŠ

 
Duplikat svjedodžbe
 
Priručnik VH&PA

 
Korisni linkovi

 

 

 
Učenički servis
 
Brošura za roditelje

 
eTwinning

 

 
Euro skills week

 
Natjecanje Dabar


 
Školska shema

 
Europska oznaka kvalitete

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2020.

Ukupno: 4366
Ovaj mjesec: 4366
Ovaj tjedan: 1642
Danas: 46
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju