preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 2490
Ovaj tjedan: 2069
Danas: 101
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet 1.g razreda Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić
Autor: Marija Deanković, 29. 5. 2019.

28. svibnja 2019. učenici 1.g razreda, u pratnji razrednice prof. Mirte Kos Kolobarić, posjetili su kulturnu ustanovu KKD Ivana Brlić Mažuranić. Obišli su i neke druge brodske znamenitosti.

U 8.00 sati cijeli 1.g našao se pred Malom crkvom. Krenuli smo uz rijeku Savu i zaustavili se kraj makete koja svjedoči da je naš grad ujedno i grad iz kojega potječe kravata. Zatim smo zastali kraj Franjevačkog samostana i malo popričali o njemu i njegovoj povijesti te iskoristili priliku za fotografiranje. Zadnje odredište prije kazališta bila je brodska Tvrđava.


U 9.00 započeo je naš posjet kazališnoj dvorani. Dočekali su nas ljubazni djelatnici kazališta i proveli kroz sve njegove dijelove – urede, hodnike, garderobe, pozornicu… Primila nas je i ravnateljica KKD Ivana Brlić Mažuranić, gđa Sanja Nuhanović, kojoj zahvaljujemo što nam je omogućila ovaj posjet i učinila nas prvom školskom grupom koja je imala priliku na ovakav način obići našu kazališnu dvoranu. Svi djelatnici ispričali su nam što su njihove dužnosti i koje poslove obavljaju.

Saznali smo puno toga i o dvije žene koje su posebno važne za ovu kulturnu ustanovu – Ivani Brlić Mažuranić, spisateljici i autorici dječjih priča i Miji Čorak Slavenskoj, brodskoj balerini koja je dosegla svjetsku slavu. Djelatnici su nam rekli da je ona bila jedna od 10 najuspješnijih balerina 20. stoljeća.

Na pozornici smo se upoznali sa svim događanjima koje KKD Ivana Brlić Mažuranić organizira, a nakon toga su Lana Drašković i Jana Vrdoljak, učenice iz našega razreda, imale priliku iskusiti kako izgleda nastup na kazališnim daskama. Recitirale su jednu pjesmu s postavljenim bežičnim zvučnicima. Nina Knežević, Tina Čalušić i Anamaria Augustinović dobile su ulogu „kaskadera“ i „provozale“ su se pokretnim dijelom pozornice.

Uživali smo u današnjem posjetu i zahvaljujemo svim djelatnicima što su nas lijepo primili i odvojili vrijeme za nas.

Marija Kolovrat i Nina Knežević, 1.g

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju