preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 933
Ovaj tjedan: 1380
Danas: 179
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
U Mjesecu hrvatskoga jezika učimo o važnosti zavičajnoga idioma
Autor: Ivana Opačak, 4. 3. 2020.

Danas je našu školu, na poziv prof. Ivane Opačak, posjetila izv. prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, Prodekanica za nastavu na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Svojim nas je predavanjem Zavičajni idiom u nastavi Hrvatskoga jezika istinski obogatila i na tome smo joj neizmjerno zahvalni. Hvala i članovima mješovite pjevačke skupine škole koji su se predstavili – i našu gošću oduševili – spletom slavonskih pjesama!


U Mjesecu hrvatskoga jezika (i ne samo tada) treba upućivati na važnost učenja i poučavanja hrvatskoga jezika. Kako je predavačica i sama istaknula, hrvatski je jezik skupni naziv za nacionalni standardni jezik, ali i za skup narječja, dijalekata i (skupina) mjesnih govora kojima govore ili su nekada govorili Hrvati. Predavačica nas je poučila osobitostima slavonskoga dijalekta, istaknuvši važnost njegovanja našega zavičajnog idioma koji doprinosi bogatstvu hrvatskoga jezika, kojim trebamo s ponosom govoriti i kojega trebamo čuvati od zaborava.

Na svome Facebook profilu naša draga gošća je napisala: „Ovo je za mene bio povratak u jednu od mojih škola nakon 18 godina. Uz nju me vežu lijepe uspomene na moje profesionalne početke i na neko drugo vrijeme. Duša mi se napunila milinom, dobrotom i sjećanjima... Hvala ravnatelju, kolegicama i učenicima na pozivu i ugodnom druženju!“ Počašćeni njezinim gostovanjem u našoj školi, uzvraćamo riječima zahvale i radujemo se novim susretima u budućnosti!

Ivana Opačak, prof. savjetnik

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju