preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Zaogrni boce traperom i tradicijom

Autor: Marija Deanković, 16. 12. 2020.

Učenici 3. g razreda sudjeluju u ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju “Od starog novo, za dar od srca” u organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Učenici 3. g razreda su tijekom dva sata razrednog odjela u studenome, uz male kreativne savjete razrednice prof. Mirte Kos Kolobarić, izradili prekrasne poklone od recikliranih materijala. Donijeli su od kuće stare jeans hlače koje im više nisu potrebne te su ih iskoristili za ukrašavanje boca. Uz malo trake trobojnice i zlatoveza, čipke, šlinge te ručno nacrtane reklje, spojili su slavonsku tradiciju, jeans i kravatu (po kojoj je naš grad poznat) i izradili predivne ukrasne omote za boce koji mogu poslužiti kao unikatni i neobični pokloni za obitelj, prijatelje i poslovne partnere.

Znamo da danas, u vrijeme „brze mode“, ljudi jako često mijenjaju odjeću – bacaju ono što je još dobro i nosivo te kupuju nove odjevne predmete. Na taj način odjeća kao otpad postaje sve veći problem u svijetu. Odgovornijim odnosom prema odjevnim predmetima možemo učiniti jako puno za zaštitu okoliša. Možemo dodati zgodne detalje starim hlačama (engl. upcycling) i ostaloj odjeći i tako im podariti novi izgled ili jednostavno odjevne predmete kreativno iskoristiti za razne ukrase, kao što je to učinio 3. g.

Na poveznici možete pogledati uratke naših učenika.

http://upotrijebi-ponovno.zaljepsunasu.hr/prijavljeni-radovi/zaogrni-boce-traperom-i-tradicijom/

 prof. Mirta Kos Kolobarić
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju