preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Don't Throw & Pollute - Reuse

Virtualna proslava Dana Europe s EPAS/eTwinning partnerima

Autor: Ivana Opačak, 8. 5. 2020.

Danas smo proslavili Dan Europe s našim eTwinning/EPAS partnerima, ambasadorima juniorima i seniorima iz pet hrvatskih škola – zagrebačke VII. gimnazije, Gimnazije Požega, Srednje škole Novska, Srednje škole Blato i Srednje škole Konjščina. Na Zoom sastanku koji su organizirali predstavnici VII. gimnazije razgovarali smo s g. Karlom Resslerom, zastupnikom u Europskome parlamentu.

Prvi su se put, povodom zajedničke suradnje, na jednom mjestu “susreli” ravnatelji škola partnerica koji su imali priliku predstaviti svoje škole i istaknuti zadovoljstvo sudjelovanjem u EPAS programu i rezultatima koje su njihovi učenici postigli. Jednoglasno su pozdravili (barem virtualnu) priliku da se učenicima približi rad zastupnika u Europskome parlamentu… i to u interakciji s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Doista, eTwinning project Cro EPAS Together, koji zajedno provodimo, teritorijalno pokriva gotovo cijelu Hrvatsku. Učenici su, prema prethodno dogovorenome redoslijedu, postavljali po dva pitanja tematski vezana (ne samo) za život i rad zastupnika, a g. Ressler je iskreno i srdačno progovorio o brojnim temama bliskim mladima. Našu su školu na sastanku predstavljali Dajana Ivičić (3.e), Filip Novaković i Jacinta Blažević (3.g), Leon Ferić i Josipa Martinčević (3.b), Paula Jerković, Andrea Krajnović, Ema Duspara i Hrvoje Birtić (3.c), a dvoje prvonavedenih pripremili su pitanja. HVALA prof. Vanji Bano na pomoći!

Osim činjenice (koju su već znali) da sutra slavimo mir i jedinstvo u Europi obilježavajući 70. godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije…, naši ambasadori juniori doznali su kako g. Ressler razmišlja o svome (ne tako davnom) srednjoškolskom obrazovanju (u zagrebačkoj VII. gimnaziji), o njegovu životnom putu od srednje škole do Europskoga parlamenta i životnom/radnom tempu eurozastupnika, o izazovima pred srednjoškolcima (osobito maturantima) tijekom današnje pandemije i posljedicama/”ostavštini” trenutnoga digitalnog obrazovanja, o proširenju Europske unije i pristupanju Hrvatske europodručju…, pa i o tome kako izgleda rođendanska proslava na Dan Europe u Europskome parlamentu. Eurozastupnik je istaknuo važnost neformalnoga obrazovanja i stjecanja tzv. soft vještina kroz, između ostaloga, Erasmus+ iskustva mobilnosti, a razgovor je zaključio riječima: Nemojte postati pozitivni, ali ostanite optimistični! Neka vam/nam je svima sretan Dan Europe!

Zanima li vas što su točno naši ambasadori juniori pitali i što im je g. Ressler odgovorio, poslušajte snimku cjelovitoga razgovora dostupnu na YouTube kanalu škole domaćina: 

https://www.youtube.com/watch?v=8qGV4usUMA4&feature=youtu.be

HVALA g. Ressleru, domaćinima i svim projektnim partnerima - učenicima, ravnateljima i nastavnicima – na sadržajnom sastanku i ugodnom druženju! Sretan vam/nam Dan Europe!

Ivana Opačak, prof.
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju