preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 177
Ovaj tjedan: 177
Danas: 177
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet Katarinskom sajmu
Autor: Marija Deanković, 23. 11. 2019.

U petak, 22. studenog 2019., učenice Laura Sudar (1. e) i Anja Živković (1. g) u pratnji prof. Mirte Kos Kolobarić posjetile su Katarinski sajam. Posjet je bio vezan uz projektne aktivnosti Erasmus+ projekta S.T.E.P.+ o kulturnom nasljeđu.


Učenice su posjetile nekoliko štandova na kojima je izloženo kulturno bogatstvo Slavonije. Razgovarale su o zlatovezu s gospođom Daliborkom Paun, koja im je ukratko objasnila način na koji zlatovez nastaje. Zaustavile su se i na štandu kožara, gospodina Milana Ivankovića iz Vinkovaca.

On im je ispričao tehnici izrade kožarskih ukrasa i o obiteljskom obrtu koji postoji već generacijama. Gospođa Jasminka Dujmović približila je učenicama tehniku oslikavanja boca slavonskim motivima i pokazala svoje prekrasne radove kroz koje djelići naše tradicije odlaze u sve dijelove svijeta. Vlasnici obrta D&D iz Đakova i Valens iz Vinkovaca, koji izrađuju šokačke jakne, kapute, šalove i torbe s popularnim slavonskim motivima također su rado razgovarali s učenicama o svojim proizvodima. Gospodin Ivan Serdar, posljednji lončar u našem kraju, kako je sam rekao, pokazao je učenicama kako se izrađuju predmeti od gline na tradicionalan način.

Materijal kojega su učenice snimile dio je videa o Slavonskom Brodu i našoj školi kojega će učenici na mobilnosti u Francuskoj u siječnju 2020. prikazati partnerskim školama. Na izradi video materijala sudjeluju i Andrijana Špehar i Nika Rukavina (3.e) i Andrej Has (2.e).

Mirta Kos Kolobarić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju