preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 4387
Ovaj tjedan: 1207
Danas: 58
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kap po kap…
Autor: Marija Deanković, 28. 10. 2019.

Mjesec listopad u nedostatku kapi kiše obilovao je volonterskim aktivnostima kluba „Kapi volje“ u kojima su brojni učenici kapnuli obilje svoga uloženog truda i vremena, zajedno sa svojim profesorima, čineći tako slap aktivnosti koji protječe ovom školskom godinom. Neke su aktivnosti pokrenute po prvi puta.


U aktivnosti „PET za 5“ prikupljamo povratnu ambalažu: čepove u humanitarne svrhe za skupe lijekove koje ćemo poslati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma te povratnu ambalažu (boce i limenke) koje naši volonteri vrijedno prikupljaju s voditeljicom ove aktivnosti prof. Sandom Kovačić.   

U okviru aktivnosti "72 sata bez kompromisa" koja se provodila od 17. do 20.  listopada 2019. sudjelovalo je 22 učenika i 5 profesorica naše škole: M. Antolović, M. Begić, S. Kovačić, A. Stvorić  u organizaciji vjeroučiteljice M. Maričević. Bili smo raspoređeni u različite skupine obavljajući različite poslove kao npr. čišćenje i krečenje životnog prostora, stanova, uređenje okoliša, bojanje igrališta i zidne freske u dječjoj poliklinici i vrtiću i sl. Aktivnosti su bile zahtjevne tim više što su neki učenici po prvi puta u svom životu odrađivali poslove ovakve vrste. Zanimljivo je kako su s pozitivnim odjekom doživjeli ovu inicijativu željni uključivanja i slijedeće godine.

Prošli tjedan je profesor Zvonimir Majić pokrenuo sadnju drveća u okviru akcije koju su provodile Hrvatske šume „Zasadi drvo, ne budi panj“ od 25. do 27. listopada 2019. u cijeloj Hrvatskoj. Našoj školi donirano je 10 sadnica drvceta KATALPA za koje kažu kako je brzorastuće drvo i daruje veliku hladovinu. U sadnji su sudjelovali pojedini učenici 3.C, 3.G, 4.A, 4.B i 4.D razreda među kojima se posebno istaknuo učenik Dominik Čeović. Zahvaljujemo domaru Branku na nesebičnoj pomoći u ovoj aktivnosti.

Prva akcija „PET za 5“ i sličnog naziva akcija „Pet za 5“ u kojoj učenici skupljaju novčane priloge za napuštene, nezbrinute, zlostavljane i bolesne kućne ljubimce donirajući u kasicu profesorice Snježane Cindrić koja vodi ovu aktivnost zamišljene su kao aktivnosti koje traju kroz duži vremenski period. A i drvca će nam žeđati.

Voditeljica volonterskog kluba Mihaela Maričević

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju