preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Vremenik informacija 

Brošura EBŠ
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 4389
Ovaj tjedan: 1209
Danas: 60
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europska oznaka kvalitete za dva eTwinning projekta škole
Autor: Marija Deanković, 31. 10. 2019.

Središnja služba za podršku eTwinningu iz Bruxellesa nagradila je Europskom oznakom kvalitete školu, profesoricu hrvatskoga i engleskog jezika Ivanu Opačak i njene učenike za rad na međunarodnim eTwinning projektima Valuentrepreneurship For Our Community i Every Vote Counts realiziranim u školskoj godini 2018./2019. Ovom oznakom škola je prvi put dobila priznanje za jedinstveno postignuće u okviru eTwinninga (jedne od aktivnosti programa Erasmus+) na razini Europske unije. Nagrađeni eTwinning projekti predstavljeni su na panoima u predvorju škole tijekom Dana Erasmusa (10.-11. listopada 2019.).


Europska oznaka kvalitete/European Quality Label (EQL) druga je oznaka uspješnosti eTwinning projekta (nakon nacionalne oznake kvalitete/QL). Dodjeljuje ju, jednom godišnje, Središnja služba za podršku eTwinningu/Central Support Service (CSS) na prijedlog nacionalne službe za podršku (svaka nacionalna služba predlaže maksimalno 30% projekata prijavljenih za nacionalnu oznaku kvalitete). Kako bi projekt dobio EQL potrebno je da ga predlože najmanje dvije nacionalne službe za podršku, što znači da je neophodno da su najmanje dva projektna partnera osvojila nacionalnu oznaku kvalitete. U prilog kvaliteti projekata naše škole govori činjenica da su svi projektni partneri u oba projekta dobili nacionalne oznake kvalitete.

U projektu Every Vote Counts sudjelovali su partneri iz Njemačke, Italije, Španjolske, Belgije i Hrvatske (eTwinning tim školskoga debatnog kluba). Tijekom rada na projektu ostvareni su sljedeći ciljevi: kreiranje (digitalnih) nastavnih materijala i peer-teaching – predstavljanje europskih institucija (Europskoga parlamenta) i demokratskih procesa (izbora zastupnika u Europskome parlamentu); promicanje (europske) građanske pismenosti, mobilnosti i aktivnoga građanstva – kritičko promišljanje o dobrobitima pripadnosti EU i utjecaju EU na život mladih, o građanskome pravu i odgovornosti BIRATI, o važnosti izlaska na europske izbore...; korištenje digitalnih tehnologija i medija (blog, Tricider, Glogster, Genially, YouTube video, social media post) te kreiranje promidžbenih materijala (tijekom školske i nacionalne izborne kampanje) kako bi se potaknulo mlade na što veću izlaznost na europske izbore u svibnju 2019.

Izdvajamo tek najzapaženije projektne rezultate, nagrade i priznanja: dva videorada izrađena za potrebe (inter)nacionalnoga natjecanja tijekom kampanje #ovajputglasam – jedan je odabran među 10 pobjedničkih nacionalnih radova, a autor je nagrađen priznanjem i putovanjem u Bruxelles; europeizacija odgojno-obrazovnoga procesa te prepoznatljivost europske dimenzije projekta i škole u lokalnoj i (inter)nacionalnoj sredini – eTwinning projekt izrastao je u školski projekt (debatnoga kluba) EU4mE&U (najuspješniji hrvatski projekt s europskom dimenzijom za mlade predstavljen na europskome natjecanju Karlo Veliki u Aachenu, svibanj 2019.); europska nagrada i priznanja za učenike i nastavnicu njemačke NA (ožujak 2019.); eTwinning oznake kvalitete nacionalnih agencija projektnih partnera (srpanj-rujan 2019.).

U projektu Valuentrepreneurship For Our Community sudjelovali su partneri iz Turske, Grčke, Italije, Slovačke, Rumunjske, Francuske i Hrvatske (eTwinning tim 1.e/2.e razreda). Tijekom rada na projektu ostvareni su sljedeći ciljevi: kreiranje (digitalnih) nastavnih materijala i peer-teaching o (društveno-odgovornome) poduzetništvu; predstavljanje značajnih nacionalnih/svjetskih poduzetnika u različitim društvenim domenama kroz obilježavanje europskih datuma/tjedana; poticanje mladih na uključivanje u (volonterske) aktivnosti koje promiču i razvijaju (društveno) poduzetništvo i poduzetnost; korištenje digitalnih tehnologija i medija (blogs, Voki, Padlet, Tricider, Glogster, Genially, YouTube video, social media post) te kreiranje (digitalnih) materijala kako bi se potaknulo mlade na kritičko promišljanje o važnosti te dobrobitima učenja o poduzetništvu i poticanja poduzetničkih vještina u odgojno-obrazovnome procesu...

Tijekom projektnih aktivnosti kreirana je bogata riznica digitalnih materijala: interactive ValuEntrepreneurship images i Genially prezentacije (o projektnim aktivnostima, hrvatskim i svjetskim poduzetnicima), diseminacijski videorad/kviz Who Wants to Be a Millionaire, projektni video i e-knjižica koje su zajednički izradili europski partneri... Projekt je osvojio nacionalnu nagradu u Turskoj (kao najbolji turski projekt s europskom dimenzijom, ožujak 2019.) te eTwinning oznake kvalitete nacionalnih agencija projektnih partnera (srpanj-rujan 2019.).

Iskrene čestitke svim sudionicima projekata i dobitnicima priznanja!

Autorica teksta: Ivana Opačak, prof. savjetnik

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju