preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Virtualna Noć knjige 2020.

Autor: Marija Deanković, 24. 4. 2020.

Premda se nalazimo u razdoblju pandemije koja je onemogućila održavanje brojnih kulturnih događanja  i obilježavanja značajnih datuma, učenice 1. c i 1. e razreda sudjelovale su u virtualnome izdanju Noći knjige čitajući najljepše odlomke, citate i pjesme njima najdražih spisatelja.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine preminuli Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Zanimljivo je da se i tada obilježava blagdan Svetoga Jurja, a prema katalonskoj tradiciji, na taj dan muškarci žene daruju ružama, a one im uzvraćaju – knjigama.

S obzirom na to da se Svjetski dan knjige obilježava zahvaljujući dvama literarnim velikanima, naše virtualno druženje započeli smo citatima iz njihovih najpoznatijih djela.

Učenici su tijekom protekloga tjedna istraživali Shakespeareov i Cervantesov rad te odabrali navode snažnih poruka kako bi se međusobno ohrabrili u ovome teškome razdoblju izolacije i razdvojenosti.

Iako nam je pandemija promijenila planove, nije nam oduzela mogućnost čitanja i druženja (barem ono bilo i online). Stoga smo jedni drugima pročitali odlomke najdražih knjiga, od Maloga princa do Krležine drame U agoniji. Osim odlomaka, čuli smo brojne stihove poput Nerudine Ljubavne pjesme, dijelove Biblije te učeničkih priča u nastajanju.

Kako bi popularizirali čitanje i istaknuli važnost knjige, učenice su osmislile izreku kojom vas pozivaju da budete riječi knjige, a kasnije i njezine korice.

Kao što su nekada žene poklanjale knjige, mi vam darujemo u videozapisu nekoliko odlomaka, izreka i književnih preporuka: https://drive.google.com/file/d/1eBzp35BnLoMRmc9DeGYre09HBf0tuSsK/view?usp=sharing

Dajana Karakaš, prof.
 
Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

 
Obavijesti
 
Brošura EBŠ

 
Duplikat svjedodžbe
 
Priručnik VH&PA

 
Korisni linkovi

 

 

 
Učenički servis
 
Brošura za roditelje

 
eTwinning

 

 
Euro skills week

 
Natjecanje Dabar


 
Školska shema

 
Europska oznaka kvalitete

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2020.

Ukupno: 4191
Ovaj mjesec: 4191
Ovaj tjedan: 1467
Danas: 283
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju