preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 163
Ovaj tjedan: 163
Danas: 163
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Online rasprava: Što mladi mogu učiniti u vrijeme koronakrize?
Autor: Ivana Opačak, 30. 4. 2020.

Gđe Božica i Iva Sedlić te Maja Kuzmić, predstavnice Europe Direct Informacijskoga centra Slavonski Brod, danas su organizirale online/Zoom raspravu "Što mladi mogu učiniti u vrijeme koronakrize". Sudionici rasprave bili su predsjednici i članovi Parlamenta mladih grada Slavonskoga Broda i Savjeta mladih Brodsko-posavske županije te učenici i nastavnici slavonskobrodskih srednjih škola uključeni u projekte i aktivnosti Europskoga doma. Među sudionicima su bili i učenici naše škole Hrvoje Birtić (3.c) i Dajana Ivičić (3.e) te prof. Ivana Opačak.


Predstavnici lokalnih udruga mladih predstavili su nove projekte i mogućnosti uključivanja mladih u (online) aktivnosti suradnje i volontiranja - uključivanje u ekološku akciju čišćenja savske obale (uz, naravno, sve potrebne mjere opreza) i pružanje pomoći našim sugrađanima u potrebi tijekom COVID-19 pandemije. Najavljene su nove mobilnosti za učenike i nastavnike (čak četiri treninga u Nizozemskoj) u sklopu projekta Connectivity (ukoliko to mjere sigurnosti dopuste) i predstavljene planirane aktivnosti u Tjednu Europe (jedna od njih je online debata mladih Brođana o temama koje zanimaju mlade). Učenici su podijelili svoja dragocjena iskustva lokalne, nacionalne i međunarodne projektne suradnje, istaknuvši kako su naveća vrijednost (Erasmus+) projekata Europskoga doma mogućnost stjecanja kompetencija i vještina potrebnih u njihovu budućem životu  i radu kroz aktivnosti mobilnosti i neformalnoga učenja o održivome razvoju, društveno-odgovornom poduzetništvu, inkluziji i sl.

Hrvoje Birtić predstavio je svoje i Dajanino iskustvo posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu, a prof. Opačak istaknula je kako je suradnja s Europskim domom uvelike doprinijela jačanju europske (građanske) dimenzije obrazovanja u našoj školi i prepoznatljivosti naše škole u lokalnoj i široj zajednici. Također je zahvalila na svim ukazanim prilikama da naše učenike potaknemo na kreativno stvaranje (koje nam je donijelo i nagrade) i aktivno uključivanje u život lokalne i šire zajednice.

Ivana Opačak, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju