preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Autoportreti u narodnom ruhu

Autor: Marija Deanković, 29. 10. 2020.

Svake godine tijekom rujna i listopada u našoj domovini održava se manifestacija Dani europske baštine u organizaciji Ministarstva kulture i medija. Ove 2020. godine tema je Baština i obrazovanje - učenje za život. Koliko je manifestacija vrijedna govori broj aktivnosti: 16 online edukativno-promotivnih sadržaja, više od 60 raznovrsnih događanja posvećenih obrazovanju i baštini u 23 naselja diljem Hrvatske, predstavljanje 40 projekata obnove, bilo da se radi o početcima velikih projekata, bilo onima u tijeku ili predstavljanju dovršenih radova na arheološkoj, nepokretnoj i pokretnoj baštini u organizaciji Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Sva navedena kulturna događanja doprinose turističkoj ponudi mjesta održavanja. Kulturna baština, njezino predstavljanje i reinterpretacija u raznim medijima postaje zamašnjakom u industriji turizma. Na tom tragu nastao je projekt Autoportreti u narodnom ruhu u okviru nastavnog predmeta Povijest umjetnosti i kulturno-povijesna baština. Autori projekta su učenici 4. e razreda hotelijersko-turističkog smjera. Istražujući kulturna dobra, materijalna i nematerijalna, našeg zavičaja nadahnuće su pronašli u motivima narodnog ruha.

Autoportret učenika Davora Barukčića

U raznim likovnim tehnikama stvorili su autoportrete u koje su umetnuli motive slavonskih ponjava i šlinganih rukotvorina. Likovni radovi su potom izloženi u učionici razreda i na virtualnoj izložbi. Autorica postava virtualne izložbe je učenica Dajana Ivičić. Učinivši baštinu inače spremljenu, skititu u ladice šifonjera, vidljivom u novom slikarskom mediju učenici su ostvarili njezinu reinterpretaciju. Istovremeno osnažili su svijest o svojim korijenima i razvili su svoje kreativne potencijale. Pozivamo Vas na razgled izložbe Autoportreti u narodnom ruhu na poveznici https://www.artsteps.com/view/5f885f5df1961417edaa2d62 i nadamo se da ćete uživati u ljepoti predstavljenog!

Snježana Kauzlarić, dipl. pov. umjetnosti
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju