preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Marija Deanković, 26. 1. 2021.

Ekonomsko-birotehnička škola već nekoliko godina obilježava Dan sjećanja na žrtve holokausta u sklopu Projekta “Šafran”. Projekt “Šafran” upoznaje mlade ljude s temom holokausta i podiže svijest o opasnosti rasizma i netolerancije.

2. g razred je iz toga razloga zasadio u listopadu žute šafrane u cvjetnjaku ispred škole. Žuti šafrani sade se u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece te tisuće druge djece koja su umrla u holokaustu. Žuta boja podsjeća na žutu zvijezdu koju su Židovi morali nositi pod nacističkom vlašću.

Šafran obično cvate krajem siječnja ili početkom veljače. Tako su i šafrani u školskom cvjetnjaku niknuli ovih dana kako bi nas podsjetili na svu djecu stradalu u holokaustu. Cvijeće nas ujedno podsjeća da i nakon najgorih stvari opet započinje novi život i da se moramo nadati boljoj i pametnijoj budućnosti.

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta učenici 2. g i 2. e razreda razgovarali su o temi holokausta na satu hrvatskoga jezika. Nakon razgovora i prikupljenih dojmova, dobili su zadatak ispoljiti svoje emocije kroz umjetnost: pisanu riječ, crtež, sliku ili fotografiju.

Radove učenika možete pogledati klikom na fotografiju.

 

Vesna Bičanić Janje, prof.
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju