preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

EPAS virtualni susret srednjoškolaca iz Hrvatske, Francuske, Irske i Španjolske

Autor: Ivana Opačak, 22. 3. 2021.

Danas su učenici 4. c razreda i ostali ambasadori juniori (s profesoricama Kovačić i Opačak) sudjelovali na virtualnome susretu škola ambasadorica Europskoga parlamenta iz Hrvatske, Francuske, Irske i Španjolske. Međunarodni je događaj, organiziran na Facebook stranici i YouTube kanalu Ureda Europskoga parlamenta u Hrvatskoj, bio posvećen temi solidarnosti, s fokusom na Gornjogradsku gimnaziju iz Zagreba i Srednju školu Petrinja (stradale u razornim potresima u ožujku i prosincu prošle godine). Učenici i nastavnici tijekom razgovora su iskazali solidarnost i pružili potporu svojim vršnjacima i kolegama iz područja stradalih u potresima te su imali priliku postaviti pitanja zastupnicima u Europskome parlamentu.

Prije točno godinu dana – 22. ožujka 2020. u 6.24 – Zagreb i okolicu pogodio je razoran potres koji je ugasio jedan mladi život i dio Zagrepčana ostavio bez doma, a na gradu ostavio i danas vidljive ožiljke. 29. prosinca 2020. u 12.19 novi je potres, još razorniji, pogodio Sisačko-moslavačku županiju s epicentrom 3 km jugozapadno od grada Petrinje, a snažno se tresao i Zagreb. U potresu je smrtno stradalo sedam osoba, prijavljeno je preko 30.000 oštećenih stambenih objekata od čega su mnogi privremeno ili trajno neuporabljivi i potrebne su mjere hitne intervencije…

U međunarodni je EPAS program uključeno gotovo 70 hrvatskih i na stotine europskih srednjih škola. I učenici Srednje škole Petrinja aktivno i vrijedno sudjeluju u provedbi ovoga programa, no, nažalost, u potresu su ostali bez svoje škole. Podrška učenicima i nastavnicima svakodnevno stiže od škola ambasadorica iz svih kutaka Europe, a svoju poruku solidarnosti poslao je i predsjednik Europskoga parlamenta David Sassoli. Videoiskazi solidarnosti dostupni su na službenoj Facebook stranici Ureda EP-a u RH, kao i na službenoj Facebook stranici naše škole/EPAS-ice.

Danas su ambasadori juniori i seniori škola ambasadorica Europskoga parlamenta iz Hrvatske, Francuske, Irske i Španjolske imali priliku iskazati solidarnost i pružiti psihološku podršku svojim vršnjacima iz zagrebačke Gornjogradske gimnazije i Srednje škole Petrinja. Imali su priliku i postaviti pitanja zastupnicima u Europskome parlamentu koji su se pridružili e-događanju – Deirdre Clune MEP (EPP, Irska), Tonino Picula (SDP, S&D) i Irène Tolleret (Renew Europe, Francuska).

Učenici su doznali od zastupnika koji su daljnji planovi za obnovu Zagreba i Petrinje. Petrinji i Banovini, Zagrebu i okolici te svim građankama i građanima područja pogođenih razornim potresima zaželjeli su brzu, kvalitetnu i odgovornu obnovu, u sklopu koje su mobilizirana i sredstva Fonda solidarnosti Europske unije.

Snimka EPAS virtualnoga susreta srednjoškolaca Europska solidarnost za škole u Petrinji i Zagrebu dostupna je OVDJE.

#EPASwithPetrinja
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju