preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Sudjelovanje naših učenika u projektu Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki na eTwinning portalu

Autor: Antonija Stvorić, 24. 3. 2021.

Budući da zbog pandemije prošle školske godine nije održana Smotra vježbeničkih tvrtki, Prva ekonomska škola iz Zagreba i Ekonomska i birotehnička škola iz Bjelovara pokrenule su na eTwinning portalu projekt Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki. Riječ je o projektu kojemu je cilj da učenici praktičnim radom svladaju proces otvaranja tvrtke, poslovanja, promidžbe i prodaje proizvoda. Naša Ekonomsko-birotehnička škola sudjeluje kao škola partner.

U projekt su se uključili učenici trećih i četvrtih razreda:

Matija Delač, Ana Gostinčar i Marina Kolobarić iz 3.A razreda sa svojom vježbeničkom tvrtkom Secret Obsession (prodaja satova i nakita) te učenici Teo Sekulić, Karlo Lucić i Marija Perković sa svojom vježbeničkom tvrtkom Fit Zone (prodaja sportske opreme).

Ema Borko, Valentina Filipović i Lorena Lesiov iz 3.B razreda sa svojom vježbeničkom tvrtkom Super Clean (prodaja sredstava za čišćenje) te Tena Rečić, Sara Lukić i Antun Tomić sa svojom vježbeničkom tvrtkom Keceljica (prodaja zaštitne opreme).

Eva Lučić, Ivona Raspasović i Ana Lučić iz 4.A razreda sa svojom vježbeničkom tvrtkom Slatka tajna d.o.o. (prodaja slatkih proizvoda) te učenici Magdalena Borko, Mirta Čačija i Ana Brezičević sa svojom vježbeničkom tvrtkom Planet Toys (prodaja igračaka i društvenih igara).

Josipa Martinčević, Mihalea Mikulić i Mihael Smolčić iz 4.B razreda sa svojom vježbeničkom tvrtkom MobX d.o.o. (proizvodnja i prodaja mobitela) te učenici Leon Ferić, Sandra Čukić i Dario Dragovan sa svojom vježbeničkom tvrtkom EkoAirlines d.o.o. (prodaja avionskih karata).

Jacinta Blažević, Mihaela Gačić i Kristijan Knežević iz 4.G razreda sa svojom vježbeničkom tvrtkom Maza d.o.o. (prodaja toaletno-deterdžentskih proizvoda) te učenici Roman Šimunović, Antonio Opačak i Blanka Stanić sa svojom vježbeničkom tvrtkom Allegro d.o.o. (prodaja raznih vrsta piva).

U projektu sudjeluju mentorice Valentina Bodrožić-Selak, Tea Janković Mikolčević, Maša Hercog i Sanda Kovačić koje također imaju zadatak provesti određene aktivnosti.

Projekt se provodi na eTwinning mreži na državnoj razini od 10.02.2021. do 30.04.2021.

Prvi virtualni sastanak održan  je 11.3.2021. za sve mentore i ocjenjivače koji su se prijavili u projekt. Prvi virtualni sastanak za učenike održan je 22.3.2021. Sastanku se priključilo 97 sudionika, a učenici su razgovarali o  nastanku projektne ideje o Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki, ciljevima, ishodima i rezultatima projekta, aktivnostima za učenike, predloženim digitalnim alatima za izradu video uradaka, prezentacija, promidžbenih materijala vježbeničkih tvrtki, Twinspaceu projekta, kako izraditi Avatara, kako se predstaviti na Twinboardu, kako pronaći sudionike i uspostaviti komunikaciju prilikom izrade grupnog zadatka.

Cilj projekta je organizacija virtualnog sajma vježbeničkih tvrtki na kojem će učenici moći predstaviti:

- video o radu vježbeničke tvrtke

- prezentaciju o društvenoj odgovornosti vježbeničke tvrtke

- promidžbene materijale.

Također, projekt omogućuje stvaranje baze učeničkih radova s primjerima dobre prakse te stvaranje podataka za daljnju komunikaciju vježbeničkih tvrtki.

U projektu sudjeluje 70 škola iz cijele Hrvatske, preko 200 učenika i 74 nastavnika.

Sponzori projekta:

 Muzej čokolade

- Muzej iluzija

- Školske novine

- McDonalds

- Mojati

- Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 

Želimo našim učenicima puno uspjeha u ovom projektu. Pratit ćemo njihov rad te sve objavljivati na mrežnim stranicama škole.

Maša Hercog, prof.
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju