preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Konferencija Novi početak za bolje sutra - Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Autor: Antonija Stvorić, 26. 3. 2021.

U petak, 26. ožujka 2021. s početkom u 11 sati održana je videokonferencija Novi početak za bolje sutra. Konferenciji je prisustvovala mr.sc. Mirta Kos Kolobarić, koordinatorica nekoliko Erasmus+ projekata naše škole.

Na videokonferenciji je predstavljena nova generacija europskih programa za razdoblje od 2021. do 2027. godine te “osobna iskustva i konkretni primjeri kako programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti mijenjaju Hrvatsku nabolje”.

Sudionicima se obratila mr.sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije.  Predstavila je inovacije u novoj generaciji Erasmus+ programa i veće mogućnosti koje nude. Adrienn Király, šefica Kabineta  povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade pozdravila je početak novoga programa u Hrvatskoj, koji će biti inkluzivniji i održiviji, pružati više mogućnosti svima te razvijati digitalne vještine korisnika. Uslijedio je i pozdravni govor dr. med. Željke Josić, državne tajnice, iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Zatim se sudionicima obratio prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja te je govorio o važnosti Erasmus+ programa u sustavu odgoja i obrazovanja, od vrtića do visokog obrazovanja.

mr.sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije

prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja

Kroz kratke filmove prikazana su iskustva korisnika programa Erasmus+. Učenici Pomorsko-tehničke škole iz Dubrovnika predstavili su svoj STEM Erasmus+ projekt, u sklopu kojega su se bavili robotikom. Kroz filmove su predstavljene i mogućnosti koje Erasmus+ programi nude i osobama sa smanjenim mogućnostima te inspirativne priče njihovih korisnika. 

Program Europske snage solidarnosti odlična je prilika za volontiranje svima zainteresiranima, o čemu je pričala mlada Poljakinja Patrycja, magistrica kroatologije, koja je iz Poljske došla u Hrvatsku i volontira sa velikom skupinom istomišljenika. Stručna praksa za studente u inozemstvu u sklopu programa Erasmus+ za visoko obrazovanje donosi brojne pogodnosti studentima – široke mogućnosti zapošljavanja, napredovanja, razvoj poduzetničkih vještina, o čemu je govorio mladi i uspješni poduzetnik iz Bjelovara.

Uglavnom, sva iskustva korisnika Erasmus i Erasmus+ programa pozitivna su i poticajna. Svakako ćemo se truditi i dalje sudjelovati u njima i organizirati mobilnosti učenika i djelatnika naše škole.

 

mr.sc. Mirta Kos Kolobarić
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju