preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

"Back 2 Basics" u Nizozemskoj

Autor: Ivana Opačak, 13. 9. 2021.

Tijekom ljetnoga odmora (7. - 23. kolovoza 2021.) tri su ambasadorice juniorke Europskoga parlamenta (danas učenice 3. c razreda) naše škole - Sara Buketa, Gabrijela Karačić i Petra Popić - sudjelovale na mobilnosti u Ommenu, Nizozemska, u sklopu Erasmus+ projekta Back2Basics međunarodne organizacije Cherry International Foundation i partnerske udruge Europe Directa Slavonski Brod. U nastavku pročitajte Petrino iskustvo…

Tijekom mobilnosti organiziran je boravak u čak tri različita kampa; sudionici su samostalno pripremali i provodili aktivnosti na otvorenome (bez tehnoloških pomagala suvremenoga društva) te brinuli o svojim prehrambenim i higijenskim potrebama, uživajući u dobrobitima (i izazovima) jezične, kulturološke i iskustvene razmjene mladih.

Klikom na priloženu fotografiju ili OVDJE možete pristupiti Googleovu dokumentu u kojemu je predstavljeno Petrino iskustvo. Detalje mobilnosti Petra, Sara i Gabrijela podijelit će s prijateljima iz razreda i učenicima naše škole uoči Europskoga dana jezika i Svjetskoga dana turizma te tijekom Dana Erasmusa.   

Danas bogatija za jedno životno iskustvo koje joj je „omogućilo izlazak iz zone udobnosti“ i učinilo ju „manje anksioznom, komunikativnijom i društvenijom“, Petra zaključuje:

„Za mene je ovo jedno od najznačajnijih putovanja u životu jer sam prvi put izašla iz svoje zemlje i vidjela ljepotu i izvan Hrvatske. S obzirom na pandemiju koja nam je ukrala putovanja i udaljila nas jedne od drugih, nametnula ograničenja i strahove koje smo morali prebroditi, nema dovoljno riječi kojima mogu opisati svoju zahvalnost. Htjela bih zahvaliti Europskome domu i gospođama  Sedlić i Kuzmić na predivnoj mogućnosti sudjelovanja na mobilnosti u drugoj državi. Druga zahvala ide profesorici Opačak koja me dosad najviše upoznala s engleskim jezikom i naučila me toliko toga što mi je bilo korisno u Nizozemskoj.

Bila bih jako sretna i zadovoljna ako bi se još mladih, osobito učenika moga razreda i naše škole, odlučilo uključiti u ovakve projekte. Tako bi mogli proširiti svoje znanje, poboljšati komunikacijske i poduzetničke vještine i, najvažnije, upoznati druge, različite i ambiciozne ljude, ali i sebe (u drugačijim, izazovnim situacijama)."
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju