preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Dani medijske pismenosti 2022.

Autor: Antonija Stvorić, 5. 5. 2022.

5. svibnja 2022. događanjem otvorenim i za javnost obilježili smo ovogodišnje Dane medijske pismenosti. Za razliku od prošle, ove godine družili smo se uživo, u prostoru škole.

Prof. Mirta Kos Kolobarić pripremila je radionicu na engleskom jeziku – Media literacy – discrimination in cartoons. Događanje je registrirano i na stranici Agencije za elektroničke medije (https://www.medijskapismenost.hr/dani-medijske-pismenosti-2022-raspored-dogadanja/).

Učenici su uz kvizove provjerili svoje znanje o vrstama diskriminacije te ih prepoznali u primjerima iz svakodnevnih situacija. Došli su do zaključka da smo svi mi u životu osjetili na svojoj koži određeni oblik diskriminacije, no bilo je i situacija u kojima smo mi diskriminirali druge.

Nakon toga su konkretne primjere diskriminacije prepoznali u kratkom isječku iz animiranoga filma Zootopia.

U interaktivnom dijelu radionice učenici su radili u skupinama. Izradili su upute (u skladu s antidiskriminacijskom politikom) za zapošljavanje novih djelatnika u kompanijama, analizirali filmove i TV serije uz koje su odrastali i oblike diskriminacije prikazane u njima. Zaključili su da tijekom gledanja filmova svi pažnju posvećuju uglavnom radnji filma, dok se diskriminacija često ne primijeti ili ostane u drugom planu.

Stoga je važno s učenicima što više razgovarati o medijskim sadržajima i provoditi različite aktivnosti kojima se kod njih razvija medijska pismenost.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija.

prof. Mirta Kos Kolobarić, prof. savjetnik
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.
Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju