preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Školski preventivni program
Priloženi dokumenti:
Ovisnost.pdf
Ovisnost-upute.pdf


O ovisnosti i (mentalnome) zdravlju u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Autor: Ivana Opačak, 15. 12. 2021. 11:27

Učenici 2. a razreda učili su, na satu hrvatskoga jezika (s prof. Opačak), kako oblikovati javni govor. Tema je bila moto ovogodišnjega Mjeseca borbe protiv ovisnosti Bolje prestati, nemoj nestati! Razrednim su prijateljima izložili svoje sadržajne i veoma lijepo oblikovane govore, a s vršnjacima iz 2. e razreda naše škole i 3. b razreda SŠ Konjščina (pod mentorstvom prof. Dijane Pintarić) proveli su Tricider/online raspravu o ovisnosti. Izradili su i tematske digitalne postere kojima su poslali snažne poruke te obogatili TwinSpace projekta Ulicom hrvatskoga jezika i virtualni/Artsteps galerijski prostor.

 [više]

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Autor: Antonija Stvorić, 11. 12. 2021. 14:03

Svake godine od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. U našoj školi obilježava se na različite načine, u obliku radionica, provođenja anketi, kroz virtualna predavanja, izradu panoa, edukativnih plakata, video uradaka te sudjelovanjem učenika na gradskoj i županijskoj razini sa svojim radovima.

 [više]

O pravu na informiranje i ovisnosti o internetu na Dan ljudskih prava u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Autor: Ivana Opačak, 10. 12. 2021. 14:24

Gabrijela Karačić (3. c) i Ema Tomašić (2. e), mlađe ambasadorice Europskoga parlamenta i predstavnice škole u Parlamentu mladih Slavonskoga Broda, danas su, u pratnji prof. Opačak, sudjelovale na predavanju i raspravi Od Baby Boomersa do Z generacije u brodskome Centru mladih. Događanje je organizirano povodom obilježavanja Međunarodnoga dana ljudskih prava (10. prosinca) i Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog - 15. prosinca). Tijekom istoga je održana prva sjednica Parlamenta mladih našega grada.

 [više]

Ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Samardžić, 22. 3. 2021. 17:39

Na  sjednici Nastavničkog vijeća održanoj 23. studenoga 2020. godine nazočni su upoznati s aktivnostima povodom obilježavanja " Mjeseca borbe protiv ovisnosti " koji se održava od 15.11. do 15.12. Psihologinja Ivana Galić  za razrednike je pripremila predavanje o ovisnostima kao i upute za provedbu. Područje planiranih tema  i  aktivnosti  namjenjenih učenicima , nastavnicima i roditeljima  su sintetičke droge .

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Marija Deanković, 14. 12. 2020. 11:05

Privodimo kraju aktivnosti povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u našoj školi. Organizirane su mnoge radionice na satovima razrednika, na različitim nastavnim predmetima kroz međupredmetne tema učenike se pokušava osvijestiti o važnosti zdravog i sigurnog života bez raznih opojnih sredstava i drugih oblika ovisnosti.

 [više]

(Ne samo) u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - STOP ovisnosti!

Autor: Ivana Opačak, 4. 12. 2020. 14:51

Učenici 1.e razreda na satu razrednika (s prof. Ivanom Opačak) obilježili su Mjesec borbe protiv ovisnosti zajedničkom online debatom s učenicima 2.b razreda Srednje škole Konjščina (pod mentorstvom prof. Dijane Pintarić). Najljepši je to mogući uvod u Europski tjedan strukovnih vještina koji nam predstoji. Učenici su se za ovaj izazov pripremali tijekom višestrukih aktivnosti na nastavi engleskoga jezika (na daljinu i u razredu). Tijekom Zoom sastanka (4. prosinca 2020., 10:20 - 11:00) pokazali su ozbiljnost i zrelost te zauzeli jasan stav: Kažem(o) NE ovisnosti! Svaka je ovisnost loša i to je put koji NE ŽELIM(O) odabrati!

 [više]

Ovisnost o alkoholu – rezultati ankete

Autor: Marija Deanković, 25. 11. 2020. 10:28

Učenice 1.c razreda provele su anketu povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti. U anketi su sudjelovali učenici svih prvih razreda, a odgovarali su na pitanja vezana uz ovisnost o alkoholu.

 

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Marija Deanković, 17. 11. 2020. 12:15

Na samome početku Mjeseca borbe protiv ovisnosti učenici 3. g razreda Ekonomsko-birotehničke škole uključili su se u preventivne aktivnosti i prenijeli poruku o štetnosti uporabe droga.

 [više]

Obilježili smo Svjetski dan nepušenja

Autor: Marija Deanković, 2. 6. 2020. 09:41

Sudjelovanjem u međunarodnom eTwinning događanju World No Tobacco Day, učenice naše škole pod mentorstvom prof. Mirte Kos Kolobarić obilježile su Svjetski dan nepušenja (31. svibnja).

 [više]

Ugasi cigaretu jednom zauvijek

Autor: Marija Deanković, 11. 3. 2020. 11:50

U našoj je školi 10. ožujka 2020. održano stručno i poučno predavanje te radionica o pušenju za učenike prvih razreda pod nazivom „Ugasi cigaretu jednom zauvijek“. Predavanje je održala dr. med. Martina Mladinović, specijalizantica onkologije iz slavonskobrodske bolnice „Dr. Josip Benčević“. Predavanje su organizirale profesorice Ana Mladinović i Anita Bašić Jakobović.

 [više]

Hrvatski dan bez duhanskog dima - 26. veljače 2020.

Autor: Marija Deanković, 26. 2. 2020. 13:45

Na prvi dan korizme (26. veljače 2020.) obilježava se Hrvatski dan bez duhanskog dima, kojim se želi povećati svijest o štetnosti pušenja i posljedicama za zdravlje, a posebno potaknuti pušače na prestanak pušenja.

 [više]

 Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.
Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju