preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 927
Ovaj tjedan: 1374
Danas: 173
Don't Throw & Pollute - Reuse
Na kraju eTwinningova projekta Common European Legends…
Ivana Opačak / datum: 16. 6. 2020. 15:31

Prijavom na natječaj za stjecanje nacionalne oznake kvalitete zaključen je naš rad na još jednome eTwinningovu projektu – Common European Legends. Projektni tim naše škole čini nekoliko učenika 2.e razreda (s profesoricom Opačak) koji surađuju s partnerima iz Italije, Litve, Rumunjske, Španjolske i Turske s ciljem jačanja građanskih i interkulturalnih kompetencija kroz istraživanje društveno-povijesnoga konteksta nacionalnih (i europskih) mitova i legendi. Za potrebe diseminacije projekta na jednome mjestu objavljujemo najistaknutija postignuća hrvatskoga i međunarodnog tima…


[OPŠIRNIJE]Na kraju eTwinningova projekta Don't Throw & Pollute - Reuse
Ivana Opačak / datum: 12. 6. 2020. 20:50

Don’t Throw & Pollute – Reuse projekt je koji na eTwinningovoj platformi od rujna 2019. provodi dio učenika 2.e razreda i prof. Opačak s partnerima iz Njemačke, Francuske, Albanije i Turske. Cilj je projekta (bio) umrežavanje timova učenika (15-19) koji će, samostalno i surađujući, istraživati tematsku mrežnu građu, kreirati digitalne (obrazovne i promidžbene) materijale kako bi učili i svoje vršnjake poučavali o klimatskim promjenama i zagađenju okoliša te mjerama sprječavanja i uklanjanja ekoloških problema (3Rs – Reduce, Reuse, Recycle). Poseban je naglasak stavljen na praktične školske/lokalne aktivnosti – kreiranje ekokutaka u školama, organizaciju ekoradionica usmjerenih na sadnju drveća, prikupljanje i odvajanje otpada te ponovnu uporabu odbačenih ili nekorištenih materijala (Reuse) – s ciljem smanjenja otpada i zagađenja okoliša. Projekt je trenutno u evaluacijskoj i diseminacijskoj fazi te je prijavljen na natječaj AMPEU za stjecanje oznake kvalitete.


[OPŠIRNIJE]Tjedan Europe od E do A
Ivana Opačak / datum: 9. 5. 2020. 17:49

Tjedan Europe obilježili smo višestrukim aktivnostima na nastavi (na daljinu) i izvan nje. U nastavku donosimo kratki pregled “od E do A” (ili “od ponedjeljka do subote”).

Engleski jezik kao medij za učenje

Učimo i digitalno stvaramo – to nam je struka

Radni sastanci – pripreme

Online #EPtalks & professional development

Proslava Dana Europe s našim partnerima

Ako ste se pitali o našim eTwinning aktivnostima…


[OPŠIRNIJE]Virtualna proslava Dana Europe s EPAS/eTwinning partnerima
Ivana Opačak / datum: 8. 5. 2020. 22:53

Danas smo proslavili Dan Europe s našim eTwinning/EPAS partnerima, ambasadorima juniorima i seniorima iz pet hrvatskih škola – zagrebačke VII. gimnazije, Gimnazije Požega, Srednje škole Novska, Srednje škole Blato i Srednje škole Konjščina. Na Zoom sastanku koji su organizirali predstavnici VII. gimnazije razgovarali smo s g. Karlom Resslerom, zastupnikom u Europskome parlamentu.


[OPŠIRNIJE]"Don't Throw & Pollute - Reuse" kalendar za 2020.
Marija Deanković / datum: 4. 1. 2020. 12:44
U sklopu eTwinning projektnih aktivnosti u prosincu 2019. izrađen je tematski kalendar za 2020. godinu. Kalendar koji diseminira projektne aktivnosti i suradnju učenika i nastavnika u razdoblju od rujna do prosinca 2019. zajednički je proizvod europskih partnera, a izradili su ga članovi eTwinning tima naše škole. U novoj godini kalendar će krasiti zidove učionica projektnih partnera.

[OPŠIRNIJE]Don't Throw & Pollute - Reuse
Marija Deanković / datum: 2. 12. 2019. 14:56

U sklopu eTwinning projekta Don't Throw & Pollute - Reuse izrađen je adventski kalendar koji diseminira projektne aktivnosti učenika naše škole u studenom o.g. i poziva na podizanje razine ekološke svijesti.


[OPŠIRNIJE]Eko-radionica u sklopu eTwinning projekta Don't Throw & Pollute – REUSE!
Marija Deanković / datum: 27. 11. 2019. 08:53

Petnaestero učenika 2.e, 3.b i 4.c razreda sudjelovalo je 26. studenog 2019. na kreativnoj eko-radionici u sklopu eTwinning projekta Don't Throw & Pollute – REUSE pod vodstvom učenice Ele Jeleč (4.c) i profesorice Ivane Opačak. Tijekom radionice učenici su imali priliku učiti od Ele i članova njezine obitelji – djeda Marka Jeleča, sestre Leone i brata Manuela – kako upotrijebiti (ponovno – reuse) naizgled bezvrijedne odbačene predmete i zaboravljene materijale (poput vune) kako bi se izradili božićni ukrasi i darovi za obitelj i prijatelje.


[OPŠIRNIJE]Tjedan u znaku europskih jezika (i turizma)
Marija Deanković / datum: 28. 9. 2019. 16:39

I ove godine obilježili smo Europski dan jezika (26. rujna) u našoj školi. Štoviše, višejezične aktivnosti u koje su se uključili brojni učenici obilježile su cijeli tjedan, a međupredmetna suradnja s nastavnicama strukovnih predmeta doprinijela je i obilježavanju Svjetskoga dana turizma (27. rujna). Cilj je bio podići svijest o pripadnosti zajednici europskih naroda, uputiti na važnost cjeloživotnoga učenja jezika u školi i izvan nje te važnost raznolikosti raspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju