preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 163
Ovaj tjedan: 163
Danas: 163
Static HTML
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Poziv za iskazivanje interesa učenika za sudjelovanje u Erasmus+ KA2 projektu "S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project"
Autor: Marija Deanković, 23. 9. 2019.

Ekonomsko-birotehničkoj školi odobren je Erasmus+ KA2 projekt "S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project", koji će uključiti mobilnosti učenika i nastavnika.

Koordinator KA2 strateškog partnerstva među školama je LYCEE PAUL EMILE VICTOR iz grada Champagnole u Francuskoj, a preostale tri partnerske škole su:

  • ZESPOL SZKOL IM. JANA KASPROWICZA, Jelcz Laskowice, Poljska
  • EKONOMSKO-BIROTEHNIČKA ŠKOLA,  Slavonski Brod, Hrvatska
  • ITCTS VITTORIO EMANUELE II, Bergamo, Italija

Projekt će trajati dvije godine – od 1.9.2019. do 31.8.2021. Predviđeno je 25 mobilnosti učenika i 6 mobilnosti profesora.

Glavna tema projekta je održivi turizam, sa sljedećim podtemama: poduzetništvo u turizmu, eko-turizam, dostupnost turističkih odredišta osobama s invaliditetom i kulturno nasljeđe kao održivi turistički proizvod.

Učenici će na mobilnostima surađivati na unaprijed dogovorenim projektnim aktivnostima s kolegama iz  partnerskih škola. U siječnju 2020. planirana je mobilnost u Francusku (9 učenika), u listopadu 2020. u Italiju (8 učenika) te u travnju 2021. u Poljsku (8 učenika).

U svibnju 2020. godine Ekonomsko-birotehnička škola bit će domaćin partnerskim školama i trebat će ugostiti njihove učenike i profesore.

POZIVAMO SVE ZAINTERESIRANE UČENIKE DA SE PRIJAVE NA MOBILNOSTI (PUTOVANJA) U OKVIRU ERASMUS+ KA2 PROJEKTA " S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project "

Posebno imenovano povjerenstvo odabrat će sudionike prema sljedećim kriterijima:

- opći uspjeh iz prethodne školske godine (prosjek ocjena najmanje 3,50)
- uzorno i dobro vladanje,
- dobro znanje engleskog jezika (znanje engleskog jezika procijenit će predmetni profesor)
- motivacija
 
Dodatni kriteriji:
- prednost imaju učenici hotelijersko-turističkog smjera, 2. i 3. razreda
- mogućnost učenika da primi učenicu/učenika (ili više njih) iz partnerskih škola za vrijeme kada naša škola bude domaćin, u svibnju 2020. godine, u trajanju od tjedan dana (noćenje i obroci)

Svi zainteresirani učenici moraju napisati KRATKO MOTIVACIJSKO PISMO NA ENGLESKOM JEZIKU, ISPUNITI PRIJAVNICU, SUGLASNOST RODITELJA I PRIVOLU ZA OBJAVU OSOBNIH PODATAKA (svi dokumenti nalaze se u privitku).

Motivacijsko pismo učenici trebaju napisati i poslati na email koordinatorice projekta: mirtakk@gmail.com, najkasnije do 15.10.2019. godine. Ispunjenu prijavnicu, suglasnost roditelja i privolu za objavu osobnih podataka učenici trebaju predati u zatvorenoj omotnici (s naznakom Prijava na Erasmus+ mobilnost S.T.E.P.+ i zaporkom koja je korištena u motivacijskom pismu) školskoj knjižničarki.

Obrasci motivacijskog pisma, prijava, suglasnost roditelja i privola za objavu osobnih podataka

nalaze se u privitku. Svi obrasci mogu se preuzeti i kod školske knjižničarke.

Učenici mogu naznačiti preferirano mjesto mobilnosti. U slučaju da više učenika odabere isto mjesto, bit će raspoređeni na mobilnosti nasumičnim odabirom.

U slučaju velikog broja zainteresiranih kandidata koji ispunjavaju gore navedene kriterije, s učenicima će se obaviti i razgovor na engleskom jeziku.

Popis odabranih učenika (pod zaporkama) bit će objavljen na školskoj web stranici najkasnije do 21. listopada 2019. godine.

NAPOMENA: Svaka mobilnost traje 7 dana. Na put se kreće nedjeljom, a povratak se planira subotom. Učenici će za vrijeme mobilnosti biti smješteni u obiteljima učenika iz partnerskih škola te će ići s njima u školu i raditi na projektnim aktivnostima. Ime svojega domaćina znat će unaprijed i moći će kontaktirati prije putovanja kako bi se učenici i roditelji međusobno upoznali. Troškovi puta i boravka će se u potpunosti pokriti iz financijskih sredstava koje je za projekt odobrila EU.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti koordinatoricama projekta.

Koordinatorice projekta:

Mirta Kos Kolobarić, prof. (mirtakk@gmail.com)
Marija Deanković, prof. (marija.deankovic@gmail.com)
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju