Datum objave: 6. studenoga 2023.
Kategorija: EPAS | Vijesti

Nakon evaluacije programa EPAS – školi visoko 3. mjesto

by | stu 6, 2023 | EPAS, Vijesti

Stigli su službeni rezultati evaluacije programa Škola ambasador Europskoga parlamenta (EPAS) u šk. god. 2022./2023.. Naša je škola zadržala titulu Ambasadorice i plasirala se na visoko 3. mjesto među 53 škole sudionice Programa u Hrvatskoj. Čak 46 naših učenika i tri nastavnice zavrijedili su status ambasadora EP-a. Predstavit ćemo ih u rujnu/listopadu 2023., po primitku europskih priznanja. Čestitke svima i HVALA na doprinosu ovome lijepom rezultatu!

Podsjetimo se… Temeljem sjajnih rezultata projekta EU4mE&U (najuspješnijega nacionalnog projekta s europskom dimenzijom za mlade u 2018.) naša je škola u listopadu 2019. dobila službeni poziv Europskoga parlamenta (Ureda u RH) za uključivanje u Program. Kao škola-kandidat u šk. god. 2019./2020. borili smo se za stjecanje službenoga statusa škole ambasadorice. U rujnu 2020. postali smo službena EPAS-ica, plasiravši se među 5 najuspješnijih škola sudionica nacionalnoga Programa (3. mjesto u ukupnome poretku; najuspješnija škola-kandidat). U 2020./2021. zauzeli smo 4. mjesto, a u 2021./2022. 2. mjesto među 50-ak škola sudionica.

Svake su godine rezultati evaluacije Programa sve bolji, što znači da je konkurencija sve žešća i da je sve teže ostati na vrhuNaša škola opet slavi – sa 132 (od maksimalna 134) boda plasirali smo se na 3. mjesto (s još šest hrvatskih škola), iza prvoplasirane zadarske Ekonomsko-birotehničke škole i Srednje škole Konjščina te drugoplasirane IV. gimnazije Marka Marulića, Split. 

Čestitke ambasadorima SVIH škola – broj je bodova impresivan i dokazuje visoku razinu kvalitete rada u školama i provedbe Programa. Posebne čestitke ambasadorima naše škole i HVALA na doprinosu čak 60 provedenih aktivnosti i ovome lijepom rezultatu!

Evaluaciju provedbe Programa proveo je Forum za slobodu odgoja na temelju anketnoga upitnika za ambasadore juniore i seniore te online intervjua s nastavnicima koordinatorima Programa. U prilogu ovoj vijesti nalazi se globalni izvještaj evaluatora s poretkom sudionica Programa i ostvarenim bodovima u ovoj školskoj godini.

Program EPAS nastavlja se i u 2023./2024..

Pozivamo sve zainteresirane učenike i nastavnike da se pridruže našem EPAS timu!

Ivana Opačak, prof. (koordinatorica provedbe EPAS programa u našoj školi)

Pročitajte još

Ekskurzija u Italiju

Proteklog vikenda (10. do 12. svibnja) učenici prvih razreda išli su na svoju prvu školsku ekskurziju u Italiju. Ekskurzija je bila nezaboravno iskustvo, a posjetili su  Veronu, Gardaland i Palmanova Outlet. Naša prva destinacija bila je Verona, poznata po svojoj...

Skip to content