Datum objave: 6. studenoga 2023.
Kategorija: EPAS | Strani jezici | Vijesti

Brodski hodaton u Europskome tjednu mobilnosti

Učenici 1. e razreda naše škole danas su, u pratnji profesorica Anite Maratović Tolić i Ivane Opačak, sudjelovali u Brodskome hodatonu, aktivnosti koju je, u okviru Europskoga tjedna mobilnosti (16. – 22. 9. 2023.), organizirao Europe Direct Slavonski Brod u suradnji sa županijskim i gradskim institucijama i udrugama. Aktivnost je organizirana s ciljem promicanja zdravoga, održivog načina kretanja i života.

U ranim jutarnjim satima, u sklopu terenske nastave engleskoga i njemačkog jezika te tjelesne i zdravstvene kulture, a kao tradicionalna aktivnost u okviru programa Škola ambasador Europskoga parlamenta (EPAS), učenici 1. e razreda uputili su se, u pratnji prof. engleskoga jezika Ivane Opačak, ka središtu grada.

Pješačka je ruta objedinila kulturno-povijesno zanimljive i turistički atraktivne lokacije, koje su učenici fotografirali, a koje će kasnije, na engleskome i njemačkom jeziku, predstaviti svima koji žele upoznati grad Slavonski Brod. Učenici hotelijersko-turističkoga usmjerenja danas su se tako našli u ulozi turista, a uskoro će se okušati u (svojoj prvoj) ulozi turističkoga vodiča.

S prof. Opačak učenici su posjetili Europski dom, višegodišnjega partnera naše škole u provedbi programa EPAS, gdje ih je gđica Maja Kuzmić uputila u zanimljivosti o djelovanju te, za mlade Slavonskoga Broda, veoma značajne udruge te važnost Europskoga tjedna mobilnosti i današnjega Brodskog hodatona.

Javnome se događanju na glavnome gradskom trgu (Brodski hodaton) pridružila i prof. njemačkoga jezika Anita Maratović Tolić, a u podužoj koloni (300-tinjak) hodača, promicatelja zdravoga i održivog načina kretanja i života, sudjelovali su učenici brojnih gradskih škola te članovi gradskih udruga (među njima i bivši učenici naše škole). Šetače možete vidjeti OVDJE. Prekrasno je bilo vidjeti (ne samo) mlade ljude koji se neformalno druže, slobodni od tehnoloških naprava i virtualnih svjetova.

I sami učenici potvrdili su vrijednost današnje manifestacije… u svojim prvim izjavama za televiziju i radio. „Lijepo je da možemo odmoriti od nastave i školskih klupa te malo prošetati gradom. Pružamo punu podršku svim oblicima fizičke aktivnosti i navijamo za što manje automobila“, rekao je naš Tin Horvatović. Više podataka o događanju dostupno je na lokalnome plusportalu.hr.

Nakon što su se učenici s prof. Opačak pješke vratili u školu, kako bi odradili dvosat hrvatskoga jezika, čini(lo) se kako je već na početku školske godine 1. e jedan homogen, živopisan i motiviran razred, koji zrači pozitivnom energijom.

(PO)HVALA svima!

Teacher

Pročitajte još

Ekskurzija u Italiju

Proteklog vikenda (10. do 12. svibnja) učenici prvih razreda išli su na svoju prvu školsku ekskurziju u Italiju. Ekskurzija je bila nezaboravno iskustvo, a posjetili su  Veronu, Gardaland i Palmanova Outlet. Naša prva destinacija bila je Verona, poznata po svojoj...

Skip to content