Datum objave: 6. studenoga 2023.
Kategorija: Strani jezici | Vijesti

Obilježili smo Europski dan jezika

Dan uoči Europskoga dana jezika, koji se obilježava 26. rujna, profesorice Ana Radočaj i Mirta Kos Kolobarić organizirale su u prostoru škole prigodan pub kviz kao javno događanje u kojemu su sudjelovali i učenici iz drugih škola, uz učenike Ekonomsko-birotehničke škole.

Kviz se sastojao od 5 tematski različitih rundi: riječi klokanice, kognati, lažni parovi, riječi koje su ušle u engleski jezik iz raznih drugih jezika te homofoni. Učenici su se natjecali u peteročlanim timovima i pokazali su zavidno znanje engleskoga jezika.

Pobjednički tim u kategoriji srednjih škola bio je tim „Fifi i cvjetno društvo“ iz 2.c razreda Ekonomsko-birotehničke škole, a pobjednički tim u kategoriji osnovnih škola bio je tim iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Posebno nam je drago što su u kvizu sudjelovali i učenici triju osnovnih škola iz Slavonskoga Broda – učenici OŠ „Dragutin Tadijanović“ u pratnji prof. Gordane Grgić; učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u pratnji prof. Blanke Rajšić, te učenici OŠ Antun Mihanović u pratnji prof. Ivane Brkić Klimpak. Nakon kviza, učenici su imali priliku obići prostor škole.

Za pobjednike, ali i za sve sudionike, osigurane su slatke nagrade, a učenici su se na kratko uspjeli i družiti uz malu zakusku.

Zahvaljujemo se Slavonskobrodskoj televiziji što su naše događanje medijski popratili.

Djelić atmosfere možete vidjeti na fotografijama:

Inače, ovaj pub kviz jedan je u nizu događanja koje profesorice organiziraju svake godine povodom Europskoga dana jezika, a prijavljen je i na karti događanja Europskoga dana jezika:

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/27371/language/hr-HR/Default.aspx

Profesorice Radočaj i Kos Kolobarić su organizirale isti kviz za posjetitelje Festivala jezika kojega je Europska komisija u Hrvatskoj organizirala povodom Europskoga dana jezika u Zagrebu, 23. rujna 2023. godine na Filozofskom fakultetu.

Drago nam je da su svi sudionici aktivno sudjelovali u kvizu i da su bili zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Organizatorice:

prof. Ana Radočaj, prof. izvrsni savjetnik

mr.sc. Mirta Kos Kolobarić, prof. izvrsni savjetnik

Pročitajte još

Ekskurzija u Italiju

Proteklog vikenda (10. do 12. svibnja) učenici prvih razreda išli su na svoju prvu školsku ekskurziju u Italiju. Ekskurzija je bila nezaboravno iskustvo, a posjetili su  Veronu, Gardaland i Palmanova Outlet. Naša prva destinacija bila je Verona, poznata po svojoj...

Skip to content