Datum objave: 6. studenoga 2023.
Kategorija: Strani jezici | Vijesti

Obilježili smo Svjetski dan turizma na nastavi engleskoga jezika

27. rujna obilježava se Svjetski dan turizma. Tim povodom učenici 1. g, 2. e i 4. g razreda hotelijersko-turističkog smjera održali su razne aktivnosti na nastavi engleskog jezika sa svojom profesoricom, Mirtom Kos Kolobarić.

Učenici 1. g i 2. e razreda obradili su detaljno načine na koje kulturna baština može postati turistički proizvod (aktivnosti i nastavni materijal dostupni na: https://view.genial.ly/647b12e6e0d5e00013ad329a). Sami su davali ideje o tome što čini kulturnu baštinu našega grada te što bi bilo turistima zanimljivo vidjeti. Analizirali smo ponudu suvenira dostupnih u našemu gradu i razgovarali o tome što si žele donijeti s vlastitih putovanja kao suvenir. Nakon toga su učenici putem brainstorminga davali ideje o tome kakve bi suvenire iz našega grada mogli ponuditi turistima, a da dobro prezentiraju bogatstvo naše kulturne baštine. Svoje su ideje pretočili u crteže i izložili na panou u učionici. Njihove maštovite ideje možete pogledati na slikama:

Učenici 4. g razreda na nastavi engleskoga jezika učili su kako se piše primamljiva turistička brošura o određenom gradu. Detaljno su prošli vokabular koji se u takvim brošurama koristi, jer je on od velike važnosti i može utjecati na turiste u odabiru mjesta za posjet. Zatim su novousvojeni vokabular primijenili u pisanju teksta za turističke brošure za naš grad koristeći suradnički digitalni alat La Digitale.

Njihove ostale uratke možete vidjeti na poveznici: https://digipad.app/p/501181/87963ec1c4b4a

Sudeći prema rezultatima provedenih aktivnosti, naši „hotelijeri“ imaju velikoga potencijala i možemo s pravom očekivati da će svoja znanja i kreativnost iskoristiti u budućnosti za odličnu turističku promociju Slavonskog Broda.

mr.sc. Mirta Kos Kolobarić, prof. izvrsni savjetnik

Pročitajte još

Ekskurzija u Italiju

Proteklog vikenda (10. do 12. svibnja) učenici prvih razreda išli su na svoju prvu školsku ekskurziju u Italiju. Ekskurzija je bila nezaboravno iskustvo, a posjetili su  Veronu, Gardaland i Palmanova Outlet. Naša prva destinacija bila je Verona, poznata po svojoj...

Skip to content