Datum objave: 6. studenoga 2023.
Kategorija: Strani jezici | Vijesti

Nacionalna oznaka kvalitete za projekt Nach Frauen benannte Strassen / Female Street Names

Ponosno objavljujemo da je eTwinning projekt Nach Frauen benannte Strassen / Female Street Names nagrađen Nacionalnom oznakom kvalitete.

U projektu je tijekom školske godine 2022./2023. sudjelovalo osam učenica sadašnjeg 4.g razreda, a mentorica im je bila profesorica engleskog i njemačkog jezika Ana Radočaj.

Partneri na ovom projektu bili su učenici iz Italije i Španjolske. U sklopu projektnih aktivnosti suradnički su istraživali zanimljivosti o znamenitim ženama iz naših gradova, o ulicama koje su nazvane po njima, te o njihovom doprinosu ne samo nacionalnoj, već i svjetskoj kulturi, književnosti, sportu ili nekom drugom području. Projektne aktivnosti paralelno su se provodile na engleskom i njemačkom jeziku, pa su tako su učenici imali priliku usavršavati svoje jezične vještine iz oba jezika. Četiri žene kojima su učenice Ekonomsko-birotehničke škole predstavile naš grad i zemlju bile su kraljica Jelena, Marija Jurić Zagorka, Ivana Brlić Mažuranić i Mia Čorak Slavenska.

Uz obavijest o dodjeli nagrade navodi se da su „u provedbi ovog eTwinning projekta vidljivi kreativni elementi te razne pedagoške inovacije. Projekt je interdisciplinaran i integriran je u kurikulum te je korišten multidisciplinarni pristup u provođenju aktivnosti. Suradnja i komunikacija među partnerskim školama je ostvarena suradničkim radom i putem videokonferencija. Korišten je veći broj web alata tijekom provedbe projekta.“

Naši partneri iz Španjolske i Italije također su dobili istu nagradu, te se nadamo da ćemo uskoro dobiti i Europsku oznaku kvalitete!

Ana Radočaj, profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti

Pročitajte još

Ekskurzija u Italiju

Proteklog vikenda (10. do 12. svibnja) učenici prvih razreda išli su na svoju prvu školsku ekskurziju u Italiju. Ekskurzija je bila nezaboravno iskustvo, a posjetili su  Veronu, Gardaland i Palmanova Outlet. Naša prva destinacija bila je Verona, poznata po svojoj...

Skip to content