Datum objave: 6. studenoga 2023.

4. Ekonomski kros

I ove godine, u nešto ranijem terminu nego obično, održan je Ekonomski kros. Donacijska utrka u organizaciji Ekonomsko-birotehničke škole, 4. po redu, održana je 28. listopada. Ovog puta trčalo se “za Kristinine korake”.

Kristina Vuković učenica je 4. razreda OŠ Sibinjskih žrtava iz Sibinja. Temeljem stručne procjene Kristinine medicinske dokumentacije postoji velika vjerojatnost da bi pomoću posebnih terapija u stručnim ustanovama mogla dobiti adekvatno liječenje koje bi joj omogućilo da bude samostalnija u svakodnevnom životu, a sve s ciljem da prohoda. 

Na utrci su sudjelovala 232 trkača iz redova učenika osnovnih i srednjih škola te nastavnika i građana. Uz trkače, ovom humanitarnom događaju priključilo se i 78 učenika volontera naše škole, članova Volonterskog kluba “Kapi volje”. Učenici volonteri su, uz vodstvo nastavnika volontera, sudjelovali u različitim aktivnostima, od priprema za utrku, upisa trkača, prikupljanja boca i čepova, usmjeravanja trkača na stazi za vrijeme utrke, pa sve do prodaje kave i kolača koje su pripremili učenici i nastavnici škole. Trkačima i volonterima pridružili su se i ostali nastavnici Ekonomsko-birotehničke škole sudjelujući donacijama i slasticama kao i obitelji i prijatelji učenika i nastavnika tako da je ovaj humani događaj postigao svoj cilj, a to je jedno srce za Kristinu.

Učenica sibinjske osnovne škole Kristina Vuković je, također, uz pratnju roditelja, bila sudionik naše donacijske utrke te nas je sve lijepo pozdravila i zahvalila nam, vidno sretna i uzbuđena što smo se okupili upravo zbog nje. 

Uz veliku podršku Ultramaraton kluba Mazator, brodskih tvrtki i medija uspjeli smo prikupiti značajan iznos novčanih sredstava potrebnih za Kristinino liječenje. Kristini i njezinim roditeljima želimo brz i sretan oporavak, a nama još puno ovakvih humanitarnih događanja, jer zajedno možemo puno. Veliko hvala svim sudionicima i vidimo se iduće godine!

Fotogalerija

Mirna Vovk, prof.

Pročitajte još

Job shadowing kolega iz Finske u našoj školi

U razdoblju od 6. do 9. svibnja 2024. u našoj školi boravili su kolegice Katariina Launiala i Tarja Salakari te kolega Janne Mämmi  iz Strukovne srednje škole Tavastia u Finskoj. Job shadowing je realiziran u sklopu njihove Erasmus akreditacije. U našoj školi...

Europska agora mladih na gradskome trgu

Povodom obilježavanja Dana Europe, Europe Direct Slavonski Brod organizirao je danas, u prijepodnevnim satima, Europsku agoru mladih na Trgu Ivane Brlić Mažuranić. Na događanju su sudjelovali učenici i nastavnici svih brodskih srednjih škola, a našu su školu...

Poziv na razgovor s kandidatima – intervju (23.4.2024.)

Na temelju članka 10. stavak 1. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja Ekonomsko-birotehničke škole, Slavonski Brod, pozivaju se na razgovor - intervju kandidati prijavljeni na natječaj: Stručni suradnik psiholog Poziv na razgovor - psiholog Nastavnik povijesti...

Skip to content