Datum objave: 6. studenoga 2023.
Kategorija: Ekonomija | Vijesti

Međunarodni dan štednje – „Pametno sa svojim novcem“

by | stu 6, 2023 | Ekonomija, Vijesti

Svjetskim se danom štednje obilježava sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara, održan 31. listopada 1924. u Milanu, na kojem su predstavnici svjetskih štednih ustanova tražili izlaz iz krize koju je prouzročio Prvi svjetski rat te su zaključili da je štednja prijeko potrebna za razvoj.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje učenici 3. a razreda sudjelovali su na edukaciji e-learning „Pametno sa svojim novcem“. Radi se o poboljšanju financijske pismenosti za učenike srednjih škole u organizaciji Štedopisa, Instituta za financijsko obrazovanje.

Tijekom edukacije učenici su proučavali zadane materijale i rješavali zadatke. Nakon uspješno riješenih zadataka, dobili su diplomu za svladavanje online programa financijskog obrazovanja „Pametno sa svojim novcem“.

Učenici su naučili kako biti financijski pismen, više štedjeti, manje trošiti, odgovorno upravljati svojim novcem i pametno ulagati. Edukacija se nalazi na sljedećoj poveznici:

https://www.stedopis.hr/pametno-sa-svojim-novcem-uvod-2/#1441873920568-18a8a48a-7614.

Tea Janković Mikolčević, mag.oec.

Pročitajte još

Ekskurzija u Italiju

Proteklog vikenda (10. do 12. svibnja) učenici prvih razreda išli su na svoju prvu školsku ekskurziju u Italiju. Ekskurzija je bila nezaboravno iskustvo, a posjetili su  Veronu, Gardaland i Palmanova Outlet. Naša prva destinacija bila je Verona, poznata po svojoj...

Skip to content