Datum objave: 17. studenoga 2023.
Kategorija: Strani jezici | Vijesti

Best in English 2023

by | stu 17, 2023 | Strani jezici, Vijesti

I ove godine naša škola sudjelovala je u međunarodnom online natjecanju Best in English. Ovo je bila jedanaesta godina održavanja natjecanja, a nama je sedma godina sudjelovanja. Nakon provedenog prednatjecanja, 20 učenika je predstavljalo našu školu.

Natjecanje se provodi pod pokroviteljstvom češkog Ministarstva obrazovanja u suradnji s agencijom Czech-us, Institutom za razvoj jezičnih kompetencija, organizacijom iz Hrvatske BHV Education i drugim partnerima. Test se sastoji od tri veće cjeline kojima se provjerava poznavanje gramatičkih struktura, razumijevanje pisanog teksta te razumijevanje slušanja. Provjeravalo se jezično znanje na razini B2 – C1 Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike. Maksimalan broj bodova ove godine bio je 126, a test se trebao riješiti unutar 60 minuta. Pojedinačni rezultati učenika bili su vidljivi učenicima odmah po završetku testa, a najboljih 10 rezultata predstavljat će ukupan rezultat naše škole.

Učenici koji su ostvarili najboljih 10 rezultata su: Doris Živković koja je imala izvrsnih 103.5 bodova te Maja Vinković sa 103 boda, Anabela Knežević, Ema Tomašić, Josip Lucić, Tomislav Katalinić, Lucija Rogošić, Lana Leskovar, Borna Bordić i Matej Đaković.

Konačni rezultati bit će poznati početkom prosinca, a nagrade za najbolje učenike su vrlo primamljive pa tako najboljeg učenika očekuje dvotjedni put u Kanadu. Ostale nagrade uključuju novčane bonove koji se mogu iskoristiti za tečajeve ili elektroničku opremu. Prošle godine sudjelovalo je preko 22 000 učenika iz 704 škole iz 34 države. Naša škola zauzela je 34. mjesto u Hrvatskoj te 395. u svijetu. Nestrpljivo iščekujemo ovogodišnje rezultate i nadamo se odličnom uspjehu.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama, profesoricama Ivani Opačak, Mirti Kos Kolobarić, Ivani Dujmović i Antoniji Stvorić! 

Antonija Stvorić, prof.

Pročitajte još

Ekskurzija u Italiju

Proteklog vikenda (10. do 12. svibnja) učenici prvih razreda išli su na svoju prvu školsku ekskurziju u Italiju. Ekskurzija je bila nezaboravno iskustvo, a posjetili su  Veronu, Gardaland i Palmanova Outlet. Naša prva destinacija bila je Verona, poznata po svojoj...

Skip to content