Datum objave: 20. studenoga 2023.

Festival prava djece

Povodom Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava dana 20. studenog učenici 3. d razreda, smjer poslovni tajnik, sudjelovali su s nastavnicom Anom Jelić na Festivalu prava djece u organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator.

Na radionici su pogledali film „Bez veze“ kojeg su snimili  učenici Učeničkog doma Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, tema: Koliko su pametni telefoni pametni za nas? Cilj radionice je prepoznati prednosti i nedostatke korištenja mobilnih uređaja i suvremene tehnologije te razumjeti da nam njihovo korištenje treba za svakodnevno funkcioniranje, ali da bismo trebali obratiti pozornost na prekomjerno korištenje. Također, kroz radionicu učenici su prepoznali da je važno imati trenutke prisutnosti ili posvećenosti nečemu što nam je važno i ispunjava naše živote.

U filmu su tri srednjoškolke istraživale utjecaj pametnih telefona na živote ljudi tako da su tri dana u potpunosti prestale koristiti svoje mobitele. Poanta nije da se moramo u potpunosti odreći tih uređaja jer imaju i puno pozitivnih strana, ali treba razmisliti u kojim trenucima ih ipak pretjerano koristimo i time zanemarujemo neke druge potrebe, aktivnosti i povezanosti s drugima.

Radionicu smo započeli s kratkom raspravom koliko vremena dnevno provode na mobitelima i na kojim aplikacijama i društvenim mrežama provode najviše vremena. Zatim su učenici provjerili koliko vremena provode na mobitelima te su se kao i učenici iz filma iznenadili koliko su vremena dnevno na mobitelu.

Na kraju radionice učenici su odredili aktivnosti koje mogu raditi u slobodno vrijeme, a koje bi inače proveli na mobitelu. Aktivnosti koje su učenici odabrali su najčešće šetnja s prijateljima, igranje društvenih igara ili neki sport.

Film „Bez veze“

https://drive.google.com/file/d/1jbin4uk9cLMksuZpvKQRWPt7NKwwVQ0B/view?usp=drive_link

Ana Jelić, prof.

Pročitajte još

Poziv na razgovor s kandidatima – intervju (23.4.2024.)

Na temelju članka 10. stavak 1. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja Ekonomsko-birotehničke škole, Slavonski Brod, pozivaju se na razgovor - intervju kandidati prijavljeni na natječaj: Stručni suradnik psiholog Poziv na razgovor - psiholog Nastavnik povijesti...

Dan Europe u školi

Zakoračili smo u tjedan koji će biti posvećen obilježavanju Dana Europe (9. svibnja). Učenici 1. c i 1. e razreda, s dvjema učenicama 3. c razreda (Ela Benčina i Laura Mikić) te nastavnicama Irenom Mikajević i Ivanom Opačak, organizirali su jučer, u prostoru bivše...

„Ususret Danu Europe“ u Pakracu

2. svibnja 2024. (9.00 – 13.00) sudjelovali smo na radionici Ususret Danu Europe za učenike i nastavnike ambasadore Europskoga parlamenta triju hrvatskih škola - Srednje škola Konjščina, Srednje škola Pakrac (domaćina događanja) i naše škole. Našu su školu...

Skip to content