Datum objave: 6. prosinca 2023.

Ususret svetom Nikoli 2023.

Program Ususret sv. Nikoli u utorak 5. prosinca 2023. izveli su učenici Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod. Izmjenjujući recitacije popraćene zborskim pjevanjem, dobro uvježban i dinamičan program upriličili su učenici naše škole za dječicu djelatnika, njih 50.

Program je vodila Ema Jevtić, „Rap recitaciju“ su izvele Nia Vukajlić i Ena Jakačić, a njima su se pridružile Barbara Divić i Tara Vukajlić, svih pet učenice 2. E te Ajdin Kuduzović iz 1. C u izvedbi skladbe Snijeg grupe Detour. Scenski prikaz Ples pahuljica protiv sive zime izvele su učenice 3. E Natali Dubac, Petra Ratković i Dorotea Leović – Krampus koji se svima hvalisao: nije bilo snijega ni prije, neće biti ni ove noći, ni ove zime, nezvao se ja Krampus, ha, ha, ha grrrr, to mi je ime!!!

Posebno interesantna je bila učenica Lana Čeliković iz 2. C koja je zanimljivo šokačkom ikavicom pripovijedala Kako se nekada na selu dočekivalo sv. Nikolu. Igor Dimitarević, sv. Nikola, i anđeli Patricia Mikulić i Ana Nikić iz 3. A te Sara Brizar, Terezija Krajačić i Anđela Radošević iz 1. D podijelili su poklone. Ove godine, zbor učenika različitih razreda bio je nenadmašan. Glazbom je pratila vrsna Mia Jelinić (2. C), a pjesmu Sveti Nikola flautom je uljepšala Nastja Stičinski 4. G. Zborskim pjevanjem dirigirala je prof. Sanda Kovačić.

Program je završio fotografiranjem djece sa sv. Nikolom i slatko slanim druženjem. Danas na spomendan sv. Nikole dobili smo mnoštvo darova, a jedan od ljepših je snijeg. Krampusove prijetnje postale su prazne priče. Dobrota se uvijek isplati i obogaćuje. Hvala ravnatelju, suradnicima, popratnom osoblju i djelatnicima stručnih službi, kolegama profesorima za njihov doprinos, podršku i razumijevanje u pripremi i izvođenju programa.

Najviše hvala dragom Bogu, učenicima sudionicima programa i mališanima! Neka nas sve zagovorom prati svetac dobrog srca, suosjećajne savjesti i zaštitnik putnika sveti Nikola, biskup.

Vjeroučiteljica Mihaela Maričević

Pročitajte još

Europska agora mladih na gradskome trgu

Povodom obilježavanja Dana Europe, Europe Direct Slavonski Brod organizirao je danas, u prijepodnevnim satima, Europsku agoru mladih na Trgu Ivane Brlić Mažuranić. Na događanju su sudjelovali učenici i nastavnici svih brodskih srednjih škola, a našu su školu...

Poziv na razgovor s kandidatima – intervju (23.4.2024.)

Na temelju članka 10. stavak 1. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja Ekonomsko-birotehničke škole, Slavonski Brod, pozivaju se na razgovor - intervju kandidati prijavljeni na natječaj: Stručni suradnik psiholog Poziv na razgovor - psiholog Nastavnik povijesti...

Dan Europe u školi

Zakoračili smo u tjedan koji će biti posvećen obilježavanju Dana Europe (9. svibnja). Učenici 1. c i 1. e razreda, s dvjema učenicama 3. c razreda (Ela Benčina i Laura Mikić) te nastavnicama Irenom Mikajević i Ivanom Opačak, organizirali su jučer, u prostoru bivše...

Skip to content