preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 163
Ovaj tjedan: 163
Danas: 163
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet Područnoj jedinici Državnog zavoda za statistiku u Slavonskom Brodu
Autor: Marija Deanković, 18. 11. 2019.

U petak 15. studenoga 2019. posjetili smo Područnu jedinicu Državnog zavoda za statistiku nadležnog  za Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju. U posjetu su sudjelovala dva razreda ekonomskog smjera naše škole 3. b i 3. g razred u pratnji s profesoricom statistike Vanjom Bano.


Cilj posjeta je bio vidjeti primjenu statistike u praksi. Na dolasku nas je dočekala voditeljica područne jedinice gđa. Kristina Ferić i ugodno nas smjestila u Veliku vijećnicu. Gđa. Ferić nam je zajedno s kolegicom iz ureda, gđom. Gordanom Kruljac, ispričala kako su modernizirali primjenu statistike tijekom zadnjih nekoliko godina, kako je prikupljanje podataka za izradu statističkih analiza izgledalo ranije uz pomoć papirnatih obrazaca, a kako izgleda danas uz pomoć prijenosnih računala. Imali smo priliku čuti o važnim aktivnostima popisa stanovništva i poljoprivrede koje će ured obavljati u iduće 2 godine.

Saznali smo i zanimljivosti kako provode snimanje cijena pojedinih proizvoda u trgovinama, ali i o primjeni Eurostata – statističkog ureda Europske unije. Gđa. Ferić nam je pokazala nekoliko primjeraka papirnatih obrazaca putem kojih su prikupljali podatke ranijih godina, a imali smo priliku vidjeti i primjerke Statističkih ljetopisa iz kojih je većina naših zadataka koje obrađujemo na nastavi. Na kraju našeg posjeta postavili smo nekoliko pitanja gđi. Ferić te doznali kako obavlja ovaj posao zadnjih 13 godina, a voditeljica ureda je od 2016. godine. Drago nam je da smo mogli vidjeti primjenu statistike u praksi i da ono o čemu učimo ćemo zasigurno jednog dana i sami primjenjivati.       

                                                                                                                  Josipa Martinčević, 3. b

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju