preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 163
Ovaj tjedan: 163
Danas: 163
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dabar - međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja
Autor: Marija Deanković, 20. 11. 2019.

Od 11. do 15. studenoga 2019. godine održano je Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Natjecanju je u Hrvatskoj pristupilo ukupno 24 769 učenika u 5 kategorija: MikroDabar, MiliDabar, KiloDabar, MegaDabar, GigaDabar. Učenici naše škole su i ove godine, treću zaredom, sudjelovali na ovome natjecanju.


Sudjelovalo je 17 učenika, rješavali su online test u kategoriji GigaDabra (za učenike srednjih škola) na CARNetovom sustavu Mooc. U toj kategoriji, u Hrvatskoj, sudjelovalo je ukupno  3116 učenika. Svaki učenik je sudjelovanjem (rješavanjem testa i ispunjavanjem ankete) ostvario pravo na digitalnu značku i diplomu.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstva znanosti i obrazovanja. Zadatke i sve podatke o natjecanju možete naći na službenoj stranici natjecanja http://ucitelji.hr/dabar/.

Natjecanje su organizirale i s učenicima provele profesorice informatike i matematike (prof. Lopojda, prof. Pastuović, prof. Balunović, prof. Begić i prof. Seletković). Zahvalne su svojim učenicima na sudjelovanju i ponosne na njihove ostvarene rezultate.

Ana Seletković, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju