preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 167
Ovaj tjedan: 167
Danas: 167
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
50. Dan planeta Zemlje proslavili smo s eTwinning/EPAS projektnim partnerima
Autor: Ivana Opačak, 22. 4. 2020.

Danas obilježavamo 50. Dan planeta Zemlje! Kao što stoji u globalnome pozivu na službenoj mrežnoj stranici earthday.com, danas “zvonimo” za Zemlju koja već dugo zove: Upomoć! Naši su učenici svoje snažne ekološke poruke podijelili na mrežnom (Zoom) sastanku (18:00 - 19:00) s EPAS partnerima s kojima provodimo eTwinning projekt (Cro) EPAS Together, a možete ih vidjeti/čuti i vi. "Zavirite" u naš Padlet... Još jedna lijepa "priča" o tome kako nastava na daljinu zbližava učenike i škole.


Za potrebe mrežnoga sastanka prof. Opačak kreirala je Padlet u kojemu su objavljeni radovi učenika naše škole. U Padletu smo “ugostili” učenike i nastavnice Srednje škole Konjščina i Srednje škole Blato – tako nam je ovaj digitalni alat poslužio kao platforma za komunikaciju, suradnju i predstavljanje radova tijekom sastanka. Padlet je dostupan putem QR koda ili na dolje priloženoj poveznici:

https://padlet.com/ivanaopacak/mzb7yxftvcj3tsk3

(PO)HVALA svim učenicima 2.b, 3.b, 3.c, 3.g, 4.b, 4.c i 4.e koji su se odazvali pozivu profesorica Vanje Bano i Ivane Opačak da kritički promisle o važnosti i, svojim kreativnim digitalnim porukama, doprinesu obilježavanju ovoga značajnog datuma. Posebna zahvala našem eTwinneru i ambasadoru junioru Europskoga parlamenta Andreju Hasu (2.e) koji je na sastanku predstavio radove naših učenika. Predstavljeni su digitalni posteri nastali tijekom ovoga tjedna te cjelogodišnji rad na našemu eTwinning projektu Don't Throw & Pollute - Reuse! "Na dnu Padleta" nalaze se i zanimljivi obrazovni materijali - pozivamo vas da provjerite svoje eko-znanje u pokojem kvizu (o odlaganju otpada, štetnosti plastike, 3Rs...), a možete se uključiti i u našu online/Tricider raspravu o tome kako zagađujemo Zemlju i kako joj možemo pomoći. Osim Andreja, na sastanku su sudjelovali i učenici predstavnici ostalih škola partnera – zagrebačke VII. gimnazije, Gimnazije Požega, Srednje škole Novska i dviju spomenutih škola.  

Prekrasno je bilo, u ovo ne tako vedro vrijeme globalne pandemije, čuti i vidjeti uvijek vedre, ekološki osviještene i društveno odgovorne mlade ljude koji jednoglasno zaključuju: iako je korona-pandemija rezultirala pozitivnim ekološkim pomacima (zbog zatvaranja gotovo cijele industrije i smanjenja putovanja kristalno su čisti venecijanski kanali, čist je zrak u Kini, zabilježen je drastičan pad emisije opasnih stakleničkih plinova…), i dalje su klimatske promjene gorući problem i poziv na odgovorno ponašanje svakoga pojedinca apsolutno je opravdan!

"Ne postoji planet B!"

“Priroda je velika, a čovjek je malen.” (Matko Peić)

Zajednički word cloud učenika 3.c razreda izrađen je na e-nastavi engleskoga jezika za potrebe projekta Održiva EUropa (EPAS).

“Mi smo dio zemlje – zemlja je dio nas. Mirisne trave su nam sestre; jelen, pastuh i veliki orao braća. Stjenoviti vrhunci; sočni pašnjaci, toplo ponijevo tijelo i čovjek – sve pripada istoj obitelji.” (Iz pisma indijanskog poglavice Seattlea)

HVALA svim projektnim partnerima - učenicima i nastavnicima -                           na sadržajnom sastanku i ugodnom druženju!

Ivana Opačak, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju