preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Login

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo, obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

Učenički servis

Brošura za roditelje

 

eTwinning

eTwinning
Euro skills week

Natjecanje Dabar


Školska shema

Europska oznaka kvalitete

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2017.

Ovaj mjesec: 172
Ovaj tjedan: 172
Danas: 172
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Virtualna proslava Dana Europe s EPAS/eTwinning partnerima
Autor: Ivana Opačak, 8. 5. 2020.

Danas smo proslavili Dan Europe s našim eTwinning/EPAS partnerima, ambasadorima juniorima i seniorima iz pet hrvatskih škola – zagrebačke VII. gimnazije, Gimnazije Požega, Srednje škole Novska, Srednje škole Blato i Srednje škole Konjščina. Na Zoom sastanku koji su organizirali predstavnici VII. gimnazije razgovarali smo s g. Karlom Resslerom, zastupnikom u Europskome parlamentu.


Prvi su se put, povodom zajedničke suradnje, na jednom mjestu “susreli” ravnatelji škola partnerica koji su imali priliku predstaviti svoje škole i istaknuti zadovoljstvo sudjelovanjem u EPAS programu i rezultatima koje su njihovi učenici postigli. Jednoglasno su pozdravili (barem virtualnu) priliku da se učenicima približi rad zastupnika u Europskome parlamentu… i to u interakciji s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Doista, eTwinning project Cro EPAS Together, koji zajedno provodimo, teritorijalno pokriva gotovo cijelu Hrvatsku. Učenici su, prema prethodno dogovorenome redoslijedu, postavljali po dva pitanja tematski vezana (ne samo) za život i rad zastupnika, a g. Ressler je iskreno i srdačno progovorio o brojnim temama bliskim mladima. Našu su školu na sastanku predstavljali Dajana Ivičić (3.e), Filip Novaković i Jacinta Blažević (3.g), Leon Ferić i Josipa Martinčević (3.b), Paula Jerković, Andrea Krajnović, Ema Duspara i Hrvoje Birtić (3.c), a dvoje prvonavedenih pripremili su pitanja. HVALA prof. Vanji Bano na pomoći!

Osim činjenice (koju su već znali) da sutra slavimo mir i jedinstvo u Europi obilježavajući 70. godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije…, naši ambasadori juniori doznali su kako g. Ressler razmišlja o svome (ne tako davnom) srednjoškolskom obrazovanju (u zagrebačkoj VII. gimnaziji), o njegovu životnom putu od srednje škole do Europskoga parlamenta i životnom/radnom tempu eurozastupnika, o izazovima pred srednjoškolcima (osobito maturantima) tijekom današnje pandemije i posljedicama/”ostavštini” trenutnoga digitalnog obrazovanja, o proširenju Europske unije i pristupanju Hrvatske europodručju…, pa i o tome kako izgleda rođendanska proslava na Dan Europe u Europskome parlamentu. Eurozastupnik je istaknuo važnost neformalnoga obrazovanja i stjecanja tzv. soft vještina kroz, između ostaloga, Erasmus+ iskustva mobilnosti, a razgovor je zaključio riječima: Nemojte postati pozitivni, ali ostanite optimistični! Neka vam/nam je svima sretan Dan Europe!

Zanima li vas što su točno naši ambasadori juniori pitali i što im je g. Ressler odgovorio, poslušajte snimku cjelovitoga razgovora dostupnu na YouTube kanalu škole domaćina: 

https://www.youtube.com/watch?v=8qGV4usUMA4&feature=youtu.be

HVALA g. Ressleru, domaćinima i svim projektnim partnerima - učenicima, ravnateljima i nastavnicima – na sadržajnom sastanku i ugodnom druženju! Sretan vam/nam Dan Europe!

Ivana Opačak, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju