preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Lirska pjesma naše učenice u međunarodnoj zbirci poezije

Autor: Ivana Opačak, 12. 9. 2020.

Anamaria Opačak mlada je pjesnikinja koja pohađa 2.e razred naše škole. Svakodnevno piše i prati književne natječaje, hrabro traži svoje mjesto u književnome svijetu… Svojim se pjesmama i pričama već istaknula u hrvatskome medijskom prostoru, a u kolovozu o. g. njezina je pjesma Hrvatsko polje objavljena u međunarodnoj zbirci pjesama Zagreb na dlanu zagrebačke udruge Kultura snova. Čestitamo mladoj autorici!

4. i 5. rujna o. g. održan je 4. međunarodni pjesnički festival Zagreb na dlanu u organizaciji zagrebačke udruge Kultura snova. Tom je prigodom održana promocija međunarodne zbirke pjesama istoimenoga naziva u kojoj je objavljena po jedna pjesma Anamarije Opačak, učenice 2.e razreda naše škole, i prof. Ivane Opačak. Profesoricu koja nema književnih ambicija silno veseli kada vrata poezije može odškrinuti ambicioznim učenicima; vjeruje da im je dovoljno pokazati put, ukazati na mogućnosti koje postoje, a dalje hrabri umiju i sami.

Zbog izvanredne situacije s koronavirusom i preporučenoga smanjenja kontakata na samome početku školske godine, dvije autorice nisu prisustvovale promociji zbirke u Zagrebu (gdje su, s ostalim autorima zastupljenim u zbirci, trebale osobno kazivati svoje stihove). Iako je ostala uskraćena za ovaj pjesnički doživljaj, mlada pjesnikinja Anamaria ne krije svoje oduševljenje jer ovih joj je dana pjesnička zbirka stigla na kućnu adresu! U Mjesecu hrvatske knjige predstavit ćemo njezine poetske uspjehe i saznati više o njezinoj ljubavi prema poeziji, motivaciji za pisanje, snovima i očekivanjima…

Iskrene čestitke mladoj autorici i SRETNO na književnome putu!
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju