preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

U organizaciji brodskoga Europskog doma

Autor: Ivana Opačak, 25. 3. 2021.

U posljednjih su tjedan dana održana dva događanja u organizaciji Europskoga doma na kojima su sudjelovali ambasadori juniori Europskoga parlamenta naše škole Leon Ferić (4. b) i Hrvoje Birtić (4. c). Na sjednici Parlamenta mladih u Slavonskome Brodu raspravljalo se o vrijednostima solidarnosti i humanosti, zaštiti ljudskih prava tijekom kriznih vremena, digitalnim uslugama i alatima namijenjenim mladima, koji im pomažu uspješnije upravljati vlastitim obrazovanjem i zapošljavanjem, informirati se i spremno odgovoriti na izazove s kojima će se susretati. Na međunarodnome online/Zoom događanju predstavljene su europske mreže i inicijative koje djeluju pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije, s ciljem podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnoga profesionalnog usavršavanja.

Sjednica Parlamenta mladih

19. ožujka 2021. u brodskome Centru mladih održana je sjednica Parlamenta mladih u Slavonskom Brodu, u organizaciji Europskog doma, na kojoj su sudjelovali učenici naše škole Leon Ferić (4. b) i Hrvoje Birtić (4. c). Leon je predvodio sjednicu i predstavio dnevni red. Raspravljalo se o vrijednostima solidarnosti i humanosti, zaštiti ljudskih prava tijekom kriznih vremena, digitalnim uslugama i alatima namijenjenim mladima, koji im pomažu uspješnije upravljati vlastitim obrazovanjem i zapošljavanjem, informirati se i spremno odgovoriti na izazove s kojima će se susretati.

Tijekom sjednice načelnik stožera civilne zaštite i zamjenik župana Brodsko-posavske županije g. Stjepan Bošnjaković upoznao nas je s tekućim problemima oko pandemije koronavirusa. Nakon njega gđa Nataša Kovačević predstavila je rad Informativno-pravnog centra Slavonski Brod. Potom je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod gđa Mirjana Matanović objasnila mladima važnu ulogu Crvenog križa u društvu te ih pozvala da se uključe u rad Crvenog križa. Ispred Savjeta mladih Brodsko-posavske županije g. Florijan Galić upoznao je mlade s njihovim pravom na informiranje u kriznim situacijama. Predstavnica Europskog doma gđica Maja Kuzmić predstavila je aktualne projekte u koje se mladi mogu uključiti. Na kraju radionice sudionici su podijeljeni u grupe kako bi isplanirali aktivnosti koje će se provoditi tijekom Europskog tjedna pod sloganom GIBajte se u SVIbnju i s fokusom na #zelenekorake, #digitalnevještine, #solidarnost i #humanost.

 

Europske mreže i inicijative

24. ožujka 2021. isti su učenici naše škole sudjelovali na međunarodnom online predstavljanju europskih mreža i inicijativa koje djeluju pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije s ciljem podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnoga profesionalnog usavršavanja. Mia Trcol govorila je o Euroguidanceu, europskoj mreži nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju. Ana Pavlić predstavila je portal eTwinning, namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnoga i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Lorena Barić govorila je o Eurodesku, informacijskom servisu Europske komisije koji (svima koji rade s) mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade. Valerija Posavec predstavila je Youthpass, alat Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja svih sudionika u projektima programa Erasmus+, a Josip Luša govorio je o djelovanju Radne skupine stručnjaka za strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

Sudionici online događanja (ravnatelji, psiholozi, pedagozi, predmetni nastavnici osnovnih i srednjih škola, učenici, članovi udruga mladih/za mlade i dr.) imali su priliku informirati se, postavljati pitanja, steći nova i korisna poznanstva, razmijeniti iskustva s kolegama, dobiti nove ideje vezane za provedbu profesionalnog usmjeravanja u školama te ostvarivanje ciljeva u koje Europska unija želi financijski ulagati da bismo se školovali, radili i živjeli u Europi koja je pametna, zelenija, bolje povezana, više socijalna i bliža građanima.

Ema Duspara, Paula Jerković, Andrea Krajnović, Hrvoje Birtić (4. c)

i Leon Ferić (4. b);

dio teksta preuzet sa službene Facebook stranice organizatora
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju