preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Pripreme za mobilnost u Italiju

Autor: Antonija Stvorić, 21. 4. 2022.

Učenice i profesorice koje će u svibnju sudjelovati na mobilnosti u Italiji u sklopu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+ posjetile su Udrugu Arteco Pavletić, čije su aktivnosti već na svjetskom glasu. Posjet je bio podloga za pripremu prezentacije o (društvenom) poduzetništvu i održivosti u turizmu, koju će naše učenice održati na mobilnosti.

Iako na praznicima, vrijedne učenice Laura Sudar (3.e) i Sara Buketa (3.c), u pratnji profesorica Željke Poleksić i Mirte Kos Kolobarić, posjetile su 21. travnja 2022. godine tematski park koji je smješten u Malinu, a vodi ga gospodin Pavletić i njegova udruga Arteco.

Kako je tema sljedeće, a ujedno i posljednje mobilnosti u projektu S.T.E.P.+ poduzetništvo i održivost u turizmu, ovo je bila savršena destinacija. Naše učenice i profesorice razgovarale su s gospodinom Pavletićem o tome što ga čini društvenim poduzetnikom. Kao jako zanimljiv i pristupačan sugovornik, gospodin Pavletić našim je učenicama objasnio kako je došao na ideju da sagradi tematski park u kojemu će izlagati svoje skulpture, koje su jedinstvene u svijetu jer su napravljene od drveta vinove loze i poneke masline. Opisao je kako je u tematski park uklopio djelić obiteljske povijesti, imanje, talent, održivost, europsku dimenziju te društveno poduzetništvo, a u vođenju poslova uvelike mu pomažu braća.

Opisao je i težak put apliciranja na europske fondove, koji je, zahvaljujući njegovoj upornosti, urodio plodom. Kada smo stigli u Malino, na ulazu u tematski park dočekali su nas volonteri koji su tu došli preko različitih europskih projekata za mlade. Njihovo volontiranje trajat će dva mjeseca.

Zahvaljujemo se gospodinu Pavletiću što je odvojio vrijeme za nas i odgovorio na pitanja naših učenica. Imat ćemo bogat materijal za predstaviti našim projektnim partnerima u Bergamu. Nadamo se i budućoj suradnji su Udrugom Arteco Pavletić.

Koordinatorica projekta:

prof. Mirta Kos Kolobarić

 
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.
Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju