preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > eTwinning  > S.T.E.P.+
 

S.T.E.P.+ eTwinning projekt sastavni je dio istoimenoga Erasmus+ KA2 projekta kojega provodi Ekonomsko-birotehnička škola. Erasmus projekt je u stvari i započeo nakon uspješno provedenog eTwinning projekta s istim učenicima i sličnom, uvodnom temom. Projekt obuhvaća mobilnosti učenika i nastavnika u Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji i Poljskoj. 

Twinspace projekta koristit će se tijekom cijeloga Erasmus+ projekta. Na njemu će se organizirati pripremne, suradničke aktivnosti prije, za vrijeme, i nakon samih mobilnosti.


Nacionalna oznaka kvalitete za eTwinning projekt S.T.E.P. +

Autor: Antonija Stvorić, 11. 7. 2022. 14:30

Za višegodišnji rad na ovom eTwinning projektu, koji je dio našega istoimenog Erasmus+ projekta, dobili smo Nacionalnu oznaku kvalitete.

 [više]

Dostupnost turističkih odredišta osobama s invaliditetom

Autor: Marija Deanković, 11. 3. 2021. 08:39

Jedna od glavnih tema Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+ u kojemu je naša škola partner je dostupnost turističkih odredišta osobama s invaliditetom. Na tu temu smo jučer održali videokonferenciju na platformi Zoom s gospođicom Kristinom Terihaj.

 [više]

Naša međunarodna Erasmus božićna večera

Autor: Marija Deanković, 21. 12. 2020. 10:18

18. prosinca 2020. godine održana je videokonferencija u sklopu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+. U njoj su sudjelovali učenici i nastavnici iz partnerskih škola. Ovoga puta zbližila nas je tema Božića.

 [više]

Survival kit - višejezični rječnik

Autor: Marija Deanković, 5. 10. 2020. 08:51

Učenici koji sudjeluju u Erasmus+ projektu S.T.E.P.+ obilježili su Europski dan jezika 2020. godine jednom zanimljivom virtualnom aktivnošću na Twinspaceu projekta. Zajednički su izradili višejezični rječnik koji sadrži osnovne izraze za snalaženje u stranoj zemlji. Tako, osim na našem jeziku, možete naučiti neke fraze na još tri jezika - francuskom, talijanskom i poljskom.

 

 [više]

Naša profesorica na webinaru u organizaciji eTwinning Hrvatska

Autor: Marija Deanković, 4. 9. 2020. 12:17

18. lipnja 2020. godine održan je još jedan u nizu webinara u organizaciji Etwinning Hrvatska.

Prof. Mirta Kos Kolobarić održala je prezentaciju o svojim iskustvima u eTwinning projektima te s kolegicama i kolegama podijelila korisne savjete za korištenje eTwinninga u nastavi i Erasmus+ KA1 i KA2 projektima.

 [više]

Aktivnosti na Twinspaceu projekta tijekom online nastave

Autor: Marija Deanković, 3. 9. 2020. 10:20

Učenici sudionici projekta snimili su kratke filmove podrške za svoje kolege u ostalim zemljama partnerima s porukom da misle o i da se brinu jedni o drugima.

 

 

 [više]

Promicanje turizma - promotivni video

Autor: Marija Deanković, 15. 7. 2020. 09:05

U sklopu dvogodišnjeg Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+ kojega provodi naša škola, tijekom prve godine provedbe (i nakon prve odrađene mobilnosti) susreli smo se s poteškoćama izazvanim pandemijom korona virusa. Ipak, uz obveze u nastavi na daljinu, učenici koji sudjeluju u projektu odradili su i mnoge projektne aktivnosti na eTwinning platformi projekta, kao i neke neplanirane aktivnosti koje su se pokazale potrebnima. Na primjer., snimljen je video podrške za sve partnere na projektu. 

 [više]

Čestitamo Dan Europe!

Autor: Marija Deanković, 8. 5. 2020. 09:21

Naša škola započela je s izgradnjom svoje europske dimenzije još 2013. godine, kada se uključila u EU projekte. Ove godine smo, povodom Dana Europe i planiranih Dana otvorenih vrata EBŠ, željeli predstaviti naš Erasmus+ KA2 projekt S.T.E.P.+ učenicima i široj javnosti. Točnije, htjeli smo podijeliti europska iskustva stečena tijekom mobilnosti i suradnje s vršnjacima iz Francuske, Italije i Poljske, partnerima na projektu.

 [više]

Aktivnosti u sklopu S.T.E.P.+ projekta

Autor: Marija Deanković, 12. 11. 2019. 19:31

Jedna od prvih aktivnosti za učenike na Twinspaceu projekta bila je izrada službenog loga projekta. Svaka zemlja partner imala je zadatak ponuditi 5 ideja za logo. Učenici su dobili smjernice za izradu dobroga loga te im je predloženo nekoliko digitalnih alata za njegovu izradu. Svih 5 ideja naših učenika možete vidjeti na priloženim slikama.

 [više]

 Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2022./23.
Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

Šk. god. 2022./2023.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

VAŽNO. Obratite pažnju na odabir udžbenika iz stranih jezika (1. strani jezik - nastavljači  i 2. strani jezik - početnici) te izbornih predmeta  vjeronauka ili etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju