preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Static HTML

Problem based learning in real life approach

Europski dan jezika posvećen portugalskome jeziku i kulturi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Opačak, 25. 9. 2021. 10:30

Na poziv Europske komisije (u Hrvatskoj) uključili smo se u obilježavanje jubilarnoga 20. Europskog dana jezika. Gđa Maria José Homem, predstavnica Instituta Camões za portugalski jezik i kulturu u Zagrebu, održala je zanimljivo predavanje tijekom kojega je predstavila Portugal te portugalski jezik i kulturu. Ema Tomašić, učenica 2. e razreda, i njezina razrednica Ivana Opačak, usvojile su osnovne povijesne podatke, naučile kako pripremiti tradicionalni portugalski kolač te uživale u stihovima popularne portugalske književnice i tradicionalnoj portugalskoj glazbi… Dio je to pripremnih aktivnosti za mobilnosti u okviru Erasmus+ KA2 projekta Problem Based Learning.

 [više]

Erasmus+ KA2 PBL Teacher Mobility

Autor: Ivana Opačak, 8. 9. 2021. 09:32

U ponedjeljak (6. rujna 2021.) održana je trosatna online mobilnost nastavnika (Teacher Mobility) u sklopu Erasmus+ KA2 projekta Problem based learning in real life approach. Interaktivno je predavanje održala stručnjakinja za problemsko učenje iz Italije Paola Manzo, a među prisutnim nastavnicima iz svih partnerskih škola (iz Njemačke, Italije, Portugala i Hrvatske) bili su prof. povijesti Igor Bjelobabić i prof. hrvatskoga i engleskog jezika Ivana Opačak. Nakon predavanja razgovaralo se o primjeni problemskoga učenja u zemljama/školama partnericama i načinima provođenja takve nastave te organizaciji predstojećih mobilnosti učenika i nastavnika.  

 [više]

Erasmus+ PBL online mobilnost

Autor: Ivana Opačak, 11. 6. 2021. 13:38

Naša je škola partner na Erasmus+ projektu Problem based learning in real life approach. Nakon dulje stanke u provedbi mobilnosti (tijekom COVID-19 pandemije), u ovome je tjednu održana online mobilnost u kojoj je sudjelovalo četvero učenika naše škole - Lucija Pejić i Renato Florijan (1. a) te Ema Tomašić i Maja Vinković (1. e) - s prof. povijesti Igorom Bjelobabićem i prof. hrvatskoga i engleskog jezika Ivanom Opačak.

 [više]

Sastanak projektnih koordinatora Erasmus+ projekata škole s ravnateljem

Autor: Antonija Stvorić, 10. 6. 2021. 10:13

8. lipnja 2021. godine koordinatori Erasmus+ projekata u našoj školi, Igor Bjelobabić i Mirta Kos Kolobarić, održali su sastanak s ravnateljem škole. Teme su bile izgledi za organiziranje mobilnosti učenika i nastavnika u sljedećoj školskoj godini, ukoliko to epidemiološke prilike budu dozvoljavale.

 [više]

Problem based learning_Erasmus+

Autor: Marija Deanković, 19. 11. 2019. 19:02

Učenici Ekonomsko-birotehničke škole sudjelovali su od 10. do 16. studenoga u mobilnosti u Perugiji u sklopu projekta Problem based learning (Italija, Portugal, Njemačka i Hrvatska).

 [više]

PBL – Aktivnosti učenika na mobilnosti

Autor: Marija Deanković, 14. 11. 2019. 07:51

Učenici na mobilnosti u Italiji u sklopu Erasmus+ projekta Problem based Learning sudjeluju u radu međunarodnih timova koji se sastoje od 3 učenika iz Italije i po jednog učenika iz ostalih zemalja partnera. Naši učenici odabrani su kao predstavnici skupina, te su održali kratko izlaganje o metodologiji problemskog učenja nakon čega su javno pohvaljeni zbog poznavanja engleskog jezika i zalaganja u timu.

 [više]

PBL - Problem based learning Erasmus+ mobility

Autor: Marija Deanković, 12. 11. 2019. 07:39

Učenici Ekonomsko-birotehničke škole trenutno su na mobilnosti u Perugiji u Italiji (od 10. do 16. studenog) u sklopu projekta Problem based learning.

 

 [više]

Novi KA2 projekt EBŠ

Autor: Marija Deanković, 3. 10. 2019. 15:27

Ekonomsko-birotehnička škola partner je na još jednom Erasmus+ projektu s temom Problem based learning in real life approach - PBL (2019-1-DE02-KA202-006442). Od 23. do 27 rujna predstavnici naše škole (prof. povijesti Igor Bjelobabić - koordinator projekta, prof. njemačkog jezika Anita Maratović Tolić i ravnatelj škole, Mato Čaklovac) sudjelovali su na otvorenju projekta u njemačkom gradu Rüsselsheimu i školi nositelju samoga projekta Werner-Heisenberg-Schule.

 [više]

 Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2021./22.

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju