preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Static HTML

Problem based learning in real life approach

PBL - Problem based learning Erasmus+ mobilnost u Portugalu

Autor: Antonija Stvorić, 3. 3. 2022. 13:54

Problem based learning (PBL) je Erasmus+ projekt u kojem sudjeluju Italija, Njemačka, Portugal i Hrvatska. Ovog puta domaćin je bio Portugal. Erasmus ekipu su činile učenice iz 3.e razreda – Ema Šišmanović, Nina Milinković, Petra Jurišić, Paula Alković i Lorena Čolak te profesori – Igor Bjelobabić, Maja Antolović, Ivana Žalac i Mirna Vovk.

 [više]

Posljednji dan mobilnosti u hrvatskoj metropoli

Autor: Ivana Opačak, 30. 10. 2021. 11:12

Petodnevnu smo mobilnost u okviru Erasmus+ KA2 projekta PBL - Real Life Approach zaključili izletom u Zagreb s učenicima i nastavnicima iz Njemačke, Italije i Portugala. Zahvaljujemo turističkoj agenciji Brod Tours na organizaciji sadržajnoga izleta i gđi Andrijani Mudrinović na stručnoj pratnji u Zagrebu i Vukovaru. Dragim partnerima i prijateljima želimo siguran povratak kući, puno zdravlja i uspjeha u daljnjem radu. Do novih Erasmusovih avantura...

 [više]

Četvrti dan mobilnosti - izlaganja učenika i posjet Radiju 92 FM

Autor: Ivana Opačak, 28. 10. 2021. 22:57

U prijepodnevnim satima četvrtoga dana mobilnosti učenici iz Njemačke, Portugala i Hrvatske radili su na osmišljavanju rješenja problemske situacije i pripremi usmenih izlaganja u međunarodnim timovima. Nastavnici su koordinirali timski rad, planirali predstojeće mobilnosti i suradnju na eTwinningovoj platformi i u EPAS programu. Poslijepodne su učenici održali javna izlaganja, interpretirajući svoj doživljaj problema, ono što su uočili i naučili o problemu tijekom rada u skupinama i terenskih aktivnosti u ovome tjednu; zatim su predstavili konkretna rješenja kojima bi se zaustavio odljev mladih iz slabije razvijenih (ruralnih) područja (ne samo Slavonije) i(li) osigurao povratak u rodnu sredinu.

 [više]

Treći dan mobilnosti - posjet Vukovaru

Autor: Ivana Opačak, 27. 10. 2021. 22:39

Trećega dana mobilnosti u okviru Erasmus+ KA2 projekta Problem based learning in a real life approach učenici i nastavnici iz Njemačke, Italije, Portugala i Hrvatske posjetili su Vukovar. Cjelodnevni je izlet planiran kao dio problemskoga zadatka na kojemu učenici rade u ovome tjednu/tijekom mobilnosti. Bio je to i lijep povod za upoznati naše goste sa simbolom Hrvatske i Domovinskoga rata.

 [više]

Drugi dan mobilnosti - rad u skupinama i posjet Ramarinu

Autor: Ivana Opačak, 26. 10. 2021. 22:57

U prijepodnevnim satima drugoga dana mobilnosti u okviru Erasmus+ KA2 projekta Problem based learning in a real life approach učenici iz Njemačke, Portugala i Hrvatske radili su na proučavanju problemske situacije u međunarodnim timovima. Nastavnici su koordinirali timski rad i planirali predstojeće mobilnosti. U poslijepodnevnim je satima organiziran posjet Ranču Ramarin u Garčinu, gdje je upriličena zajednička večera svih sudionika mobilnosti.

 [više]

Domaćini smo mobilnosti u sklopu Erasmus+ KA2 projekta PBL

Autor: Ivana Opačak, 25. 10. 2021. 22:33

Naša je škola partner na Erasmus+ projektu Problem based learning in real life approach (PBL, 2019-1-DE02-KA202-006442, vrijednost projekta 117.353,00 €). Ovoga smo tjedna domaćini mobilnosti učenika i nastavnika iz Njemačke, Italije i Portugala. Projekt je usmjeren na poticanje suradničkoga učenja kroz analizu stvarne problemske situacije. U ovome će tjednu učenici u međunarodnim timovima kritički promišljati o problemu odlaska mladih iz slabije razvijenih (ruralnih) područja (konkretno Slavonije) radi pronalaska zaposlenja i boljega životnog standarda (u urbanijim sredinama i inozemstvu). Ponudit će inovativna i kreativna rješenja problema primjenjiva u njihovim lokalnim sredinama te tako dati doprinos u Godini mladih (2022.).

 [više]

Europski dan jezika posvećen portugalskome jeziku i kulturi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Opačak, 25. 9. 2021. 10:30

Na poziv Europske komisije (u Hrvatskoj) uključili smo se u obilježavanje jubilarnoga 20. Europskog dana jezika. Gđa Maria José Homem, predstavnica Instituta Camões za portugalski jezik i kulturu u Zagrebu, održala je predavanje tijekom kojega je predstavila Portugal te portugalski jezik i kulturu. Ema Tomašić, učenica 2. e razreda, i njezina razrednica Ivana Opačak usvojile su osnovne povijesne podatke, naučile kako pripremiti tradicionalni portugalski kolač te uživale u stihovima popularne portugalske književnice i tradicionalnoj portugalskoj glazbi… Dio je to pripremnih aktivnosti za mobilnosti u okviru Erasmus+ KA2 projekta Problem Based Learning.

 [više]

Erasmus+ KA2 PBL Teacher Mobility

Autor: Ivana Opačak, 8. 9. 2021. 09:32

U ponedjeljak (6. rujna 2021.) održana je trosatna online mobilnost nastavnika (Teacher Mobility) u sklopu Erasmus+ KA2 projekta Problem based learning in real life approach. Interaktivno je predavanje održala stručnjakinja za problemsko učenje iz Italije Paola Manzo, a među prisutnim nastavnicima iz svih partnerskih škola (iz Njemačke, Italije, Portugala i Hrvatske) bili su prof. povijesti Igor Bjelobabić i prof. hrvatskoga i engleskog jezika Ivana Opačak. Nakon predavanja razgovaralo se o primjeni problemskoga učenja u zemljama/školama partnericama i načinima provođenja takve nastave te organizaciji predstojećih mobilnosti učenika i nastavnika.  

 [više]

Erasmus+ PBL online mobilnost

Autor: Ivana Opačak, 11. 6. 2021. 13:38

Naša je škola partner na Erasmus+ projektu Problem based learning in real life approach. Nakon dulje stanke u provedbi mobilnosti (tijekom COVID-19 pandemije), u ovome je tjednu održana online mobilnost u kojoj je sudjelovalo četvero učenika naše škole - Lucija Pejić i Renato Florijan (1. a) te Ema Tomašić i Maja Vinković (1. e) - s prof. povijesti Igorom Bjelobabićem i prof. hrvatskoga i engleskog jezika Ivanom Opačak.

 [više]

Sastanak projektnih koordinatora Erasmus+ projekata škole s ravnateljem

Autor: Antonija Stvorić, 10. 6. 2021. 10:13

8. lipnja 2021. godine koordinatori Erasmus+ projekata u našoj školi, Igor Bjelobabić i Mirta Kos Kolobarić, održali su sastanak s ravnateljem škole. Teme su bile izgledi za organiziranje mobilnosti učenika i nastavnika u sljedećoj školskoj godini, ukoliko to epidemiološke prilike budu dozvoljavale.

 [više]

Problem based learning_Erasmus+

Autor: Marija Deanković, 19. 11. 2019. 19:02

Učenici Ekonomsko-birotehničke škole sudjelovali su od 10. do 16. studenoga u mobilnosti u Perugiji u sklopu projekta Problem based learning (Italija, Portugal, Njemačka i Hrvatska).

 [više]

PBL – Aktivnosti učenika na mobilnosti

Autor: Marija Deanković, 14. 11. 2019. 07:51

Učenici na mobilnosti u Italiji u sklopu Erasmus+ projekta Problem based Learning sudjeluju u radu međunarodnih timova koji se sastoje od 3 učenika iz Italije i po jednog učenika iz ostalih zemalja partnera. Naši učenici odabrani su kao predstavnici skupina, te su održali kratko izlaganje o metodologiji problemskog učenja nakon čega su javno pohvaljeni zbog poznavanja engleskog jezika i zalaganja u timu.

 [više]

PBL - Problem based learning Erasmus+ mobility

Autor: Marija Deanković, 12. 11. 2019. 07:39

Učenici Ekonomsko-birotehničke škole trenutno su na mobilnosti u Perugiji u Italiji (od 10. do 16. studenog) u sklopu projekta Problem based learning.

 

 [više]

Novi KA2 projekt EBŠ

Autor: Marija Deanković, 3. 10. 2019. 15:27

Ekonomsko-birotehnička škola partner je na još jednom Erasmus+ projektu s temom Problem based learning in real life approach - PBL (2019-1-DE02-KA202-006442). Od 23. do 27 rujna predstavnici naše škole (prof. povijesti Igor Bjelobabić - koordinator projekta, prof. njemačkog jezika Anita Maratović Tolić i ravnatelj škole, Mato Čaklovac) sudjelovali su na otvorenju projekta u njemačkom gradu Rüsselsheimu i školi nositelju samoga projekta Werner-Heisenberg-Schule.

 [više]

 Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2022./23.
Duplikat svjedodžbe

Popis udžbenika

Šk. god. 2022./2023.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

VAŽNO. Obratite pažnju na odabir udžbenika iz stranih jezika (1. strani jezik - nastavljači  i 2. strani jezik - početnici) te izbornih predmeta  vjeronauka ili etike.

Obavijesti

Satnica:

Brošura EBŠ

Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju