Datum objave: 12. veljače 2024.
Kategorija: Hrvatski jezik | Vijesti

Mala književna radionica

by | velj 12, 2024 | Hrvatski jezik, Vijesti

U sklopu Projekta Šafran svake se godine u Ekonomsko-birotehničkoj školi obilježava Dan sjećanja na žrtve holokausta.  Tim povodom učenici 1. e i 1. g razreda pobliže su se kroz dokumentarne filmove i razgovor upoznali sa stradanjima židovskog naroda.

Dan sjećanja na žrtve holokausta obilježava se 27. siječnja. Na taj dan 1945. godine Crvena je armija ušla u nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj i suočila se sa svim užasima koji su se na tom mjestu odvijali.

Učenici su uredili pano „Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta” na kojem su fotografijama i tekstovima pokušali prikazati dio onoga što se događalo u logorima.

Idućeg tjedna učenici su sudjelovali u „Maloj književnoj radionici” tijekom koje su zapisivali sve motive koje su povezali s ratom, logorom i stradanjima. Uz pomoć tih motiva učenici su stvarali lirske pjesme ratne tematike.

Neke od pjesama izložili su na panou na ulazu u školu pod nazivom „Učeničko stvaralaštvo” – lirske pjesme ratne tematike.

(Pjesme možete pročitati ovdje: Lirika ratne tematike.)

Vesna Bičanić Janje, prof.

Pročitajte još

Europska agora mladih na gradskome trgu

Povodom obilježavanja Dana Europe, Europe Direct Slavonski Brod organizirao je danas, u prijepodnevnim satima, Europsku agoru mladih na Trgu Ivane Brlić Mažuranić. Na događanju su sudjelovali učenici i nastavnici svih brodskih srednjih škola, a našu su školu...

Poziv na razgovor s kandidatima – intervju (23.4.2024.)

Na temelju članka 10. stavak 1. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja Ekonomsko-birotehničke škole, Slavonski Brod, pozivaju se na razgovor - intervju kandidati prijavljeni na natječaj: Stručni suradnik psiholog Poziv na razgovor - psiholog Nastavnik povijesti...

Dan Europe u školi

Zakoračili smo u tjedan koji će biti posvećen obilježavanju Dana Europe (9. svibnja). Učenici 1. c i 1. e razreda, s dvjema učenicama 3. c razreda (Ela Benčina i Laura Mikić) te nastavnicama Irenom Mikajević i Ivanom Opačak, organizirali su jučer, u prostoru bivše...

Skip to content