Datum objave: 16. travnja 2024.

Online kviz-natjecanje „Koliko poznaješ Hrvatski sabor“

Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je 22. ožujka 2024. četvrto online kviz-natjecanje “Koliko poznaješ Hrvatski sabor” za učenike srednjih škola. 

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su tročlani timovi učenika iz 55 škola diljem Hrvatske  pri čemu svaki učenik u timu ima svoju zamjenu. Učenici  su odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta, a maksimum bodova koje tim može ostvariti je 90 bodova.

Svaka škola imala je pravo prijaviti jednu tročlanu ekipu, a našu školu ove godine su predstavljale učenice 4. c razreda, smjer upravni referent, Klara Branković, Jelena Čančar i Tihana Luketić u pratnji mentorice prof. Ane Jelić.

Učenice su pokazale izvrsno znanje u poznavanju Hrvatskog sabora, njegove ustavne uloge, nadležnosti i zakonodavnih procedura, ali i ustroja državne vlasti i političkog sustava te su osvojile visoko četvrto mjesto s ostvarena 84 boda.

Školi i mentorici stigle su zahvalnice Hrvatskog sabora, a učenicama pohvalnice za sudjelovanje. 

Pročitajte još

Poziv na radionicu na engleskom jeziku

U četvrtak, 2. svibnja 2024. godine u 14.30 sati, obilježit ćemo u Ekonomsko-birotehničkoj školi Dane medijske pismenosti prigodnom radionicom na engleskom jeziku, The modern ideal of beauty. Istražit ćemo načine na koji mediji vrše pritisak na našu svijest o...

Dani medijske pismenosti: Mladi, mediji i demokracija

Marija Brkić (Srednja škola Konjščina) i Ivana Opačak (Ekonomsko-birotehnička škola, Slavonski Brod) organizirale su danas (25. travnja 2024., 9.45 - 10.30) sastanak na platformi Zoom, koji je registriran kao hibridno javno događanje pod nazivom Mladi, mediji i...

Skip to content