Datum objave: 19. travnja 2024.

eTwinning projekt European Cookbook

Aktivnosti u sklopu eTwinning projekta European Cookbook privode se kraju.  Učenici su u ovom polugodištu marljivo radili na složenim zadacima.

Prvo su proveli istraživački rad kako bi saznali što je sve utjecalo na razvoj kuhinje njihovoga kraja. Naši su učenici intervjuirali ravnatelja Matu Čaklovca, inače profesora povijesti. U tome su razgovoru saznali mnoštvo korisnih informacija o svemu što je utjecalo na način prehrane ljudi koji žive u našem podneblju.

Zatim su u skupinama odabrali i preveli na engleski jezik 5 recepata za pripremu tradicionalnih jela, koje su objedinili u zajedničkoj e-knjizi pod nazivom Europska kuharica. Naši su učenici odabrali sljedeća jela: varivo od povrća, tačke s pekmezom, poderane gaće, kobasice i čobanac.

Nakon prikupljanja recepata svih škola partnerica, učenici su samostalno odabrali recepte prema kojima žele pripremiti hranu i kušati ju u razredu. Odlučili su se uglavnom za deserte, jer su sastojci za njih lako dostupni.

Kako se aktivnost kušanja hrane pripremljene po receptima stranih partnera podudarala s aktivnošću volonterskoga kluba Ekonomsko-birotehničke škole, Kapi volje, koji je 18. travnja 2024. slavio 5. godišnjicu postojanja i organizirao prodaju kolača s ciljem prikupljanja donacija za Marijine obroke, učenici su se odlučili uključiti u ovu dobrotvornu akciju i pružiti priliku ostalim učenicima škole kušati slastice po stranim receptima i učiniti dobro djelo te pomoći djeci u Africi.

Zadnja će projektna aktivnost biti objava zajedničke digitalne Europske kuharice.

Kako je izgledala hrana pripremljena po receptima naših partnera? Pogledajte u fotogaleriji!

Koordinatorica projekta:

mr.sc. Mirta Kos Kolobarić

prof. izvrsni savjetnik

Pročitajte još

Poziv na radionicu na engleskom jeziku

U četvrtak, 2. svibnja 2024. godine u 14.30 sati, obilježit ćemo u Ekonomsko-birotehničkoj školi Dane medijske pismenosti prigodnom radionicom na engleskom jeziku, The modern ideal of beauty. Istražit ćemo načine na koji mediji vrše pritisak na našu svijest o...

Dani medijske pismenosti: Mladi, mediji i demokracija

Marija Brkić (Srednja škola Konjščina) i Ivana Opačak (Ekonomsko-birotehnička škola, Slavonski Brod) organizirale su danas (25. travnja 2024., 9.45 - 10.30) sastanak na platformi Zoom, koji je registriran kao hibridno javno događanje pod nazivom Mladi, mediji i...

Skip to content