Datum objave: 24. travnja 2024.

Obilježili Smo svjetski dan knjige i autorskih prava

U sklopu aktivnosti u eTwinning projektu Our digital stories, učenici 2. e razreda na satu engleskoga jezika obilježili su Svjetski dan knjige i autorskih prava.

U razdoblju od prosinca do travnja 2024. godine učenici su pisali suradničke priče u međunarodnim timovima. U svakome je timu bila barem jedna učenica ili učenik iz svake partnerske škole. Učenici su u Google dokumentu proučili pravila i upute za pisanje priče, odabrali temu i zajednički pisali priču. Tijekom cijeloga procesa pratili su jedni druge i pružali podršku, a svaki tim mentorirao je netko od profesora koji sudjeluju u projektu.

Nakon što su završene priče pregledali profesori, uslijedio je sljedeći korak – izrada digitalnih priča. Kako je bilo teško organizirati izradu digitalnih priča u suradničkom obliku zbog različitih termina praznika u školama partnericama, učenici svake profesorice/profesora u digitalni oblik su pretočili priče čiju su izradu njihovi profesori mentorirali.

Učenici 2. e razreda tako su izradili 3 digitalne priče koje su napisane pod mentorstvom njihove profesorice, Mirte Kos Kolobarić. Kako bi se odabrala najbolja priča svake mentorice/mentora koja će biti prikazana na završnom videosastanku na kraju samoga projekta, prof. Kos Kolobarić zamolila je svoje kolegice, profesorice engleskoga jezika te Mariju Deanković, školsku knjižničarku (koja također sudjeluje u projektu) da pomoću Google obrasca ocijene svaku priču.

Pobjednička priča je The Secret Door, a uskoro ćete ju, kao i sve ostale digitalne priče, moći pogledati i poslušati na školskoj mrežnoj stranici.

Koordinatorica projekta:

mr.sc. Mirta Kos Kolobarić

Pročitajte još

„Ususret Danu Europe“ u Pakracu

2. svibnja 2024. (9.00 – 13.00) sudjelovali smo na radionici Ususret Danu Europe za učenike i nastavnike ambasadore Europskoga parlamenta triju hrvatskih škola - Srednje škola Konjščina, Srednje škola Pakrac (domaćina događanja) i naše škole. Našu su školu...

Obilježili smo Dane medijske pismenosti

U četvrtak, 2. svibnja 2024. godine u našoj školi održano je javno događanje kojim smo obilježili Dane medijske pismenosti, projekt Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva...

INTERSTENO 2024.

Učenici naše škole sudjelovali su na 22. online svjetskom natjecanju Intersteno iz kompjutorske daktilografije koje se održalo od 18. ožujka do 26. travnja 2024. Ukupno je sudjelovalo 1174 natjecatelja iz cijelog svijeta, a čak 190 iz Republike Hrvatske. Natjecanju je...

Skip to content