Datum objave: 9. svibnja 2024.
Kategorija: Vijesti

Job shadowing kolega iz Finske u našoj školi

by | svi 9, 2024 | Vijesti

U razdoblju od 6. do 9. svibnja 2024. u našoj školi boravili su kolegice Katariina Launiala i Tarja Salakari te kolega Janne Mämmi  iz Strukovne srednje škole Tavastia u Finskoj. Job shadowing je realiziran u sklopu njihove Erasmus akreditacije.

U našoj školi pozdravio ih je ravnatelj, a pratili su nastavu engleskoga, njemačkog, talijanskog i hrvatskog jezika te prezentacijskih vještina. S radom knjižnice razgovarali su sa školskom knjižničarkom. Nakon promatranja nastavnoga procesa uslijedio je razgovor s nastavnicima o nastavnim metodama koje koriste, kriterijima i elementima ocjenjivanja i aktivnosti učenika. Svih troje kolega održalo je i predavanja za naše učenike. Kolega Janne je učenicima približio finsku kulturu i njihov obrazovni sustav, kolegica Tarja ih je upoznala s najvažnijim finskim spisateljima i slikarima, dok je kolegica Katariina maturantima prezentirala način provedbe državne mature iz engleskoga jezika u Finskoj.

Kolegica Katariina Launiala održala je i sat engleskoga jezika u 1. g razredu i na vrlo zabavan način (kroz escape room) s učenicima obradila nazive za razna zanimanja.

Tijekom evaluacijskoga sastanka na kraju job shadowinga, razgovarali smo o njihovim iskustvima u našoj školi. Smatraju da je naš nastavni proces jako dobar, da su učenici jako otvoreni i aktivni te da su kod nas dobili puno korisnih ideja. Našim je nastavnicima ovo bila prilika da otvore vrata svojih učionica kolegama, razmjene iskustva i nedoumice i popričaju o zajedničkim izazovima. Također smo razgovarali i o mogućnostima provedbe zajedničkih Erasmus projekata u budućnosti.

 

mr.sc. Mirta Kos Kolobarić

prof. izvrsni savjetnik

Pročitajte još

Ekskurzija u Italiju

Proteklog vikenda (10. do 12. svibnja) učenici prvih razreda išli su na svoju prvu školsku ekskurziju u Italiju. Ekskurzija je bila nezaboravno iskustvo, a posjetili su  Veronu, Gardaland i Palmanova Outlet. Naša prva destinacija bila je Verona, poznata po svojoj...

Skip to content