Datum objave: 6. lipnja 2024.

„Skupljajmo zajedno stare baterije“

„Skupljajmo zajedno stare baterije“ je aktivnost koju tvrtka Friš d.o.o. potiče u školama diljem Hrvatske. U organizaciji ŠVK „Kapi volje“ potaknuli smo i druge volonterske klubove srednjih škola u gradu da se uključe u ovu jednostavnu akciju.

U školskoj godini 2021./2022. naša škola je sa sakupljenih 24 kg bila 3. u gradu, a 151. u RH. Ove godine prikupili smo 34 kg starih baterija, a tvrtka isplaćuje 0,53 eura po kilogramu.

U utorak, 4. lipnja 2024. godine, učenice 1. C razreda predale su volonteru tvrtke Friš spremnik sa starim baterijama svih vrsta i oblika. Za nagradu su dobile osjećaj ponosa, ali i mali znak pažnje: priznanje za sudjelovanje našoj školi i „prsten-držač“ za mobitel.

Volonterke su ovako izrazile svoje zadovoljstvo: „… akcija je jako korisna jer se rješavamo starih baterija i novčana nagrada može pomoći školi.“ S. Barbarić, „…možemo osvijestiti ljude…da naš planet Zemlja ne bude zagađen.“ T. Luketić, „…koristan čin za ljepši okoliš i život…“ S. Ćurčija i „…akcija vrijedna sudjelovanja, ne samo zbog novčane nagrade, već je lijep čin…za naš planet.“ P. Kolić.

Zahvaljujemo svima koji su se potrudili i donijeli stare baterije u školu. Nastavljamo prikupljanje i pozivamo na sudjelovanje, jer svaki mali korak  dobročinstva oplemenjuje nas i ovaj svijet.

Voditeljica ŠVK „Kapi volje“ Mihaela Maričević

Pročitajte još

Maketa srednjovjekovnog grada

Ja sam Noa Midžić, učenik 2. e razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu, smjer hotelijersko-turistički tehničar. Za taj smjer sam se odlučio jer me privlače jezici, kojih trenutno učim tri, a zanimaju me i hoteli te sve vezano za ugostiteljstvo i tu...

Hrvatska ekonomska olimpijada

Krajem svibnja, točnije, 29. svibnja ove godine, održano je treće izdanje  „Hrvatske ekonomske olimpijade” (engl. Croatian Economics Olympiad, CEO), nacionalnog natjecanja koje okuplja talentirane srednjoškolce iz cijele Hrvatske. To je događaj koji se održava u...

Skip to content