Datum objave: 18. lipnja 2024.

Maketa srednjovjekovnog grada

Ja sam Noa Midžić, učenik 2. e razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu, smjer hotelijersko-turistički tehničar. Za taj smjer sam se odlučio jer me privlače jezici, kojih trenutno učim tri, a zanimaju me i hoteli te sve vezano za ugostiteljstvo i tu granu gospodarstva.

Smatram da većina učenika ima određene predmete za koje su zainteresirani i u kojima su dobri, ali se katkad nađe jedan ili dva predmeta koja im baš i nisu jača strana, kao što su meni predmeti s brojevima (matematika, fizika…).

Zato volim umjetnost! U sebi sam od malena pronalazio zainteresiranost prema umjetnosti, crtanje, slikanje, maketarstvo, kiparstvo, ali najviše glazba. Glazbom se bavim već dugo vremena. Sviram gitaru i pjevam u pop-rock sastavu Istočni horizont koji se sastoji od učenika naše škole.

Ovo vam pišem zbog meni dragog predmeta, geografije. Kako bih se što bolje pokazao u izvršavanju zadatka prezentiranja gradova u određenim vremenskim razdobljima, izradio sam realističnu dioramu (maketu) koja prikazuje srednjovjekovni grad. Maketu sam pažljivo i s puno strpljenja izrađivao 11 dana, počevši od dana kada je zadatak zadan.

Kao osvrt na izgled makete služila mi je Netflixova serija Valhalla koja prikazuje život Vikinga u razdoblju srednjeg vijeka. Nadam se da će ova ljubav prema umjetnosti potrajati i da ću jednog dana moći veće mase ljudi uveseljavati i razdražiti mojim viđenjem svijeta oko sebe.

Maketu srednjovjekovnog grada možete vidjeti izloženu u staklenoj vitrini na ulazu u našu školu.

Noa Midžić, 2. e

Pročitajte još

Hrvatska ekonomska olimpijada

Krajem svibnja, točnije, 29. svibnja ove godine, održano je treće izdanje  „Hrvatske ekonomske olimpijade” (engl. Croatian Economics Olympiad, CEO), nacionalnog natjecanja koje okuplja talentirane srednjoškolce iz cijele Hrvatske. To je događaj koji se održava u...

Skip to content